LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

ZEVEN BERGEN STRATEGIE

zeven bergen

Kingdom Now

Al vaker schreef ik over de leer Kingdom Now leer. Zij ziet niet uit naar de wederkomst van Christus, maar leert dat de gemeente van Christus zelf ervoor moet zorgen dat het Koninkrijk van God op aarde komt.

De praktische uitwerking hiervan is The Seven Mountain Mandate of  Zeven Bergen Strategie.

Loren Cunningham en Bill Bright

Het verhaal is dat deze twee leiders van God (van God zelf!) eenzelfde lijst kregen met zeven gebieden,  categorieën of instellingen van de samenleving. Dit was het begin van de ‘The Seven Mountain Mandate’ of ‘de zeven bergen strategie’, die in de hele New Apostolic Reformation beweging wordt geleerd. In die zeven gebieden moeten koninkrijk-gerichte mensen infiltreren zodat ze invloed kunnen uitoefenen.

Er zijn zeven gebieden in de maatschappij die onder de invloed van de Koning en Zijn koninkrijk moeten komen. Om dat te laten gebeuren, moeten wij, als burgers van Gods Koninkrijk die gebieden infiltreren. De heerschappij van de Heer Jezus wordt manifest wanneer het volk van God optrekt om te dienen, door de orde en de zegen van Zijn wereld binnen te brengen in deze wereld. (Bill Johnson ‘Dromen met God’)

7 bergen van invloed

De zeven gebieden binnen de maatschappij zijn:

  1. Religie
  2. Gezinnen
  3. Onderwijs
  4. Overheid
  5. Media
  6. Kunst & entertainment
  7. Zakenleven

Deze gebieden worden nu bestuurt door niet-christenen. Koninkrijk-gerichte christenen moeten de controle krijgen over deze gebieden, om het koninkrijk van God op aarde te laten komen. Vooral de berg of het gebied van de overheid is belangrijk, omdat deze berg weer andere bergen beïnvloedt. Sommigen zien in president Trump koning Kores. Hij zou iemand zijn die de zeven bergen begrijpt. Paula White is dan in elk geval goed geïnfiltreerd in deze berg van de overheid.

Rick Joyner

Rick Joyner leert ook de Zeven Bergen Strategie van de Kingdom Now.

De Heer Jezus had na Zijn opstanding zowel de autoriteit als de macht om het kwaad te onderwerpen en om heerschappij te nemen over de aarde. Hij zou het op dit moment kunnen doen door het simpelweg te verklaren – de kracht van een enkel woord van Hem is meer dan genoeg om alle werken van de vijand te vernietigen. Hij heeft er duidelijk een goede reden voor het in plaats daarvan ons te laten doen. (Rick Joyner)

In de media in de VS sprak hij een paar weken terug over het mobiliseren van christenen om een burgeroolog tegen linkse activisten te bestrijden. In zijn boek Epic Battles of the Last Days schrijft hij over de droom waarin burgeroorlogen voorkomen.

God’s Embassy Amsterdam

De Zeven Bergen Stragetie, zien we ook in Nederland. Soms vermeld in de statuten van een gemeente. Dick en Arleen Westerhof van God’s Embassy Amsterdam geven zelfs cursussen om christenen te laten functioneren in de juiste ‘berg’.

Bronnen/meer lezen

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: