Waarom de (hele) Bijbel lezen?

Ontstaan Bijbel

Saai?

Waarom zouden we wat vaker de hele Bijbel moeten lezen? Aanstaande zaterdag heb ik ETS-tentamen, dus ik ben aan het leren. Deze keer gaat het tentamen over de Bijbelboeken: 1 en 2 Samuel, 1 en 2 Koningen, 1 en 2 Kronieken, Lucas en Handelingen.

Ik heb er lol in. Klinkt dat raar als het over het lezen van en leren over Bijbel gaat? Het kan best saai zijn om een heel Bijbelboek achter elkaar te lezen, bijvoorbeeld 1 en 2 Kronieken. Het gaat bij mij ook heus niet altijd vanzelf en toch is het leuk. Soms lijkt het alsof ik mezelf moet verdedigen over mijn enthousiasme voor de ETS-Bijbelcursus.

God serieus nemen

Vorige week ging de les over het ontstaan van de Bijbel. Het maakte indruk op mij hoe de Bijbel is ontstaan. De Bijbel is geschreven in bijna 1500 jaar! Het werd geschreven op papyrus, dierenhuiden of op steen. Pas veel later was de Bijbel compleet en nog veel later was er een complete Bijbel op papier.

God had de Bijbel ook uit de lucht kunnen laten vallen, maar Hij deed het op deze manier. De Bijbel werd geschreven door veel verschillende mensen, door God geïnspireerd en God gaf ook soms letterlijk mensen de opdracht om dingen op te schrijven, bijvoorbeeld Mozes of Jeremia. Het was zo’n grote klus en duurde zo lang. God wil dat wij weten Wie Hij is, daarom liet Hij dingen opschrijven. Als wij God willen leren kennen,  is het toch logisch om te beginnen met het lezen van wat Hij ons wil laten weten?! We nemen God toch niet serieus wanneer we niet de moeite nemen ons te verdiepen in Zijn Woord? Wat is er mooier dan Zijn heilsplan te ontdekken en van Genesis tot Openbaring en steeds meer ervan te begrijpen?

2 reacties

  1. Rodie van der Zwan schreef:

    Wat leuk dat je ook zo geniet van de ETS bijbelcursus! Ik heb een paar maanden geleden mijn diploma mogen ophalen en heb ook zo genoten van het lezen van de hele bijbel en van de cursus. Nu ben ik net begonnen aan de bijbel in een jaar, omdat ik wil blijven lezen. Ik hoop dat veel mensen door je blogs gestimuleerd worden ook de Bijbel te gaan lezen, er zit zoveel rijkdom in.

  2. aritha50 schreef:

    Nou ik verveel me niks als ik jouw blogs lees. t Heeft m’n interesse. Dat weet je wel hè

Reacties worden z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: