LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

WAAR MIJN GEDACHTEN ZWEVEN…

waar mijn gedachten zweven

Gezang 143

Vorige week beluisterde ik een orgelconcert via YouTube. De organist speelde een oud gezang ‘Op bergen en in dalen’. In gedachten zong ik de tekst mee en het verbaasde me hoe raak zo’n oude tekst eigenlijk is.

1
Op bergen en in dalen
en overal is God!
Waar wij ook immer dwalen
of toeven, daar is God!
Waar mijn gedachten zweven,
of stijgen daar is God!
Omlaag en hoog verheven,
ja, overal is God!

2
Zijn trouwe Vaderogen
zien alles van nabij!
Wie steunt op zijn vermogen,
die dekt en zegent Hij!
Hij hoort de jonge raven,
bekleedt met gras het dal,
heeft voor elk schepsel gaven,
ja, zorgt voor ’t gans heelal!

3
Gij, aardrijks bont gewemel,
al wat in ’t water leeft,
of onder zijne hemel
hoog in het luchtruim zweeft,
gij, alle zijne werken,
ontdekt, bij dag en nacht,
in ’t voeden, hoeden, sterken
de goedheid zijner macht.

4
Roem, Christen, aan mijn slinke
en rechterzijd’ is God!
Waar ‘k macht’loos nederzinke
of bitter lijd’, is God!
Waar trouwe vriendenhanden
niet redden, daar is God!
In dood en doodse banden,
ja, overal is God.

Waar mijn gedachten zweven..

Ik zou toch blij moeten zijn zou je denken. Vijf jaar terug was ik bezig met chemokuren en was statistisch gezien de kans dat ik nu nog zou leven 15%, maar het gaat nu zo goed met mijn gezondheid! Natuurlijk ben ik daar blij mee en toch ben ik zo vaak verdrietig de laatste tijd.

Het vertrek uit onze kerkelijke gemeente (waarover ik schreef in het verhaal over Grace023) hakt er in en nu probeer ik het verdriet toe te laten. Mijn therapeut verwoordde het zo “het mag beweend worden”.

Waar mijn gedachten zweven..

Waar ‘k macht’loos nederzinke of bitter lijd’…

Is dit niet wat zwaar, denk je misschien, om deze woorden uit het lied hiervoor te gebruiken? Ik denk het niet, want het ís zwaar en het is lijden. In het Nederlands Dagblad stond laatst een interview met Martin Brand, die heilssoldaat wordt bij het Leger des Heils. Deze zin, over de kerkscheuring die hij heeft meegemaakt is voor mij erg herkenbaar.

Dat was pijnlijk: het verwerken van mijn hartstilstanden heeft mij minder moeite gekost dan het verwerken van deze scheuring (Martin Brand – ND 15-05-2020)

Op jonge leeftijd kreeg hij al zes keer een hartstilstand, maar het verwerken van de scheuring was zwaarder. Ik denk dat ik het hem na kan zeggen. Het verwerken van de kanker kostte mij ook minder moeite dan het verwerken van wat er allemaal is gebeurd in Grace023.

Maar…, God is erbij! Het komt goed, is het niet in dit leven, dan na dit leven bij Hem.

Waar mijn gedachten zweven,
of stijgen daar is God!

Waar ‘k macht’loos nederzinke
of bitter lijd’, is God!
Waar trouwe vriendenhanden
niet redden, daar is God!
In dood en doodse banden,
ja, overal is God.

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: