BIJBEL(STUDIE)📜

VROUWEN-BIJBELSTUDIE

VROUWEN-BIJBELSTUDIE

Wekelijkse Bijbelstudie voor vrouwen

Even een heel ander soort blogje tussendoor. Ik ben al weken druk met de Bijbelboeken, omdat ik binnenkort tentamen heb. Het lukt met niet zo goed om me te concentreren vandaag. Dit filmpje wilde ik nog steeds een keer delen, omdat ik het zo grappig herkenbaar vind. De maakster van het filmpje, wil er natuurlijk ook iets mee duidelijk maken. Het is satire en ze wil hiermee niet zeggen dat álle vrouwen-bijbelstudie zo zijn. Kijk zelf maar.

Sarah, Martha en Emma

Sarah, Martha en Emma zijn bij elkaar om de Bijbel te bestuderen. Emma is nieuw in de groep en al snel blijkt dat haar manier van Bijbelstudie verschilt van de anderen. Emma wil de Bijbel begrijpen, maar de anderen passen iedere tekst op zichzelf toe en hun omstandigheden.

Zo overwon David de Filistijn met een slinger en met een steen, hij versloeg de Filistijn en doodde hem. Maar een zwaard had David niet in [zijn] hand. (1 Samuël 17:50 HSV)

Melissa Dougherty – Women’s “Bible Studies” These Days

Het gaat deze keer over David en Goliath. Het is Emma opgevallen dat de Bijbelstudie vooral spreekt over de Goliath’s in ons leven en ze vraagt zich af of dit tekstgedeelte zo is bedoeld.

Erg grappig vond ik het stukje waar Emma vraagt hoe zit het met de apologetiek, de uitleg van de Bijbel en Sarah denkt dat ze zich wil verontschuldigen.

Ik vind het fantastisch dat je wil proberen een beter mens te zijn en anderen helpen anderen als vrijwilliger en elkaar bemoedigen, maar dit is geen Bijbelstudie. Het is waarschijnlijk meer een social potluck waar voor het grootste deel, als de Bijbel wordt gebruikt, het uit de context is gehaald. Dus we kunnen het geforceerd van toepassing laten zijn op ons leven wanneer het dat gewoon niet is. Noem me gek, maar ik denk dat Bijbelstudiegroepen eigenlijk de Bijbel zouden moeten bestuderen en het pas toepassen wanneer dat toepasselijk is en niet gewoon een counseling sessie. (9:45minuten)

Emma’s conclusie is dat deze Bijbelgroep niet echt bij haar past. Wanneer ze weg is vinden de anderen dat ze echt voor haar moeten bidden.

Reacties worden z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: