3 reacties

 1. Helder en genuanceerd geschreven weer!
  Weet jij of dit nieuwe hoofdstuk in de scriptie ‘a different Breed’ in reactie is geschreven op het besluit van Vineyard Anaheim om zich af te splitsen van de bredere Vineyard beweging? Ik las net in een blogpost van Holly Pivec (https://www.hollypivec.com/blog/is-vineyard-anaheim-going-nar) dat Vineyard Anaheim sterke banden heeft met de NAR en dat dit mogelijk een reden voor deze afsplitsing is..

  1. De reden die Vineyard Anaheim gaf voor het afsplitsen vond ik ook meteen al erg vaag. Er was geen reden zeiden ze, maar een ‘ingeving van de Heilige Geest’ o.i.d. Het artikel van Holly Pivec heb ik ook gelezen. Zou goed kunnen dat ze gelijk heeft.

   ‘A Different Breed’ is geschreven door Hans Alblas en de tweede versie met het extra hoofdstuk is van maart dit jaar. Is geen reactie op Vineyard Anaheim denk ik. Twee jaar geleden is de studie ‘Gods Koninkrijk en de Heilige Geest’ onder de vlag van het Evangelische College gekomen. In die tijd kreeg ik de eerste versie van ‘A Different Breed’ en toen werd mij al verteld dat hij bezig was met een herziening of aanvulling o.i.d.
   De tweede versie met het extra hoofdstuk zou een reactie kunnen zijn op alle vragen en reacties die ze kregen op de studie ‘Gods Koninkrijk en de Heilige Geest’?

Reacties worden z.s.m. geplaatst