LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Veranderd Godsbeeld na coronavirus

coronavirus

Megabesmetting corona na bijeenkomst in Franse kerk

‘Coronavirusbesmetting tijdens evangelische bijeenkomst in Frankrijk’ was de kop in het ND op 4 maart. Minstens 7 mensen zouden besmet zijn met het coronavirus, maar al na een paar dagen bleek het een megabesmetting te zijn. De kerk werd het mikpunt van laster om coronabesmettingen. In dit korte filmpje van 22 april van de BBC, wordt gesproken over 80 mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen en 29 mensen die zijn overleden aan het coronavirus.

Interview met voorganger Samuël Peterschmitt

Voorganger Samuël Peterschmitt, is zelf ook besmet met het coronavirus en opgenomen geweest in het ziekenhuis. Hij was zo ziek dat hij zich op de dood voorbereidde. Door een bijzondere ontmoeting met God, op het dieptepunt, is zijn beeld van God totaal veranderd. In dit interview vertelt hij hier over.

Op de proef gesteld

Er waren momenten dat ik me zo slecht voelde dat ik niet eens meer kon bidden of de Bijbel kon lezen.

Ik zag toen, toen God me die avond weer optilde, dat dit niet het gevolg was van de manifestatie van een ‘groot geloof’ zoals we vaak horen, wat soms – vergeef me – vol trots is.

Terug naar nederigheid

We moeten terugkeren naar een grote nederigheid, veel nederigheid. We zijn te vaak aanmatigend geweest. We praten over God alsof we Hem door en door hebben bestudeerd. alsof we Hem grondig kenden. Maar Hij is degene die ons kent. Hij kent ons.

Zalig zijn de armen van geest

We moeten erkennen dat we van Hem afhankelijk zijn. Jezus zei: “zalig zijn de armen van geest”. Met andere woorden, gezegend zijn degenen die weten dat ze van Hem afhankelijk zijn, gezegend zijn degenen die weten dat ze niets weten, gezegend zijn degenen die weten dat ze Hem elke dag nodig hebben, gezegend zijn degenen die zich niet hebben gevestigd in de beslotenheid van wat ze ze weten het al, en zitten op de troon van hun kennis, ze zijn gezegend omdat het Koninkrijk van God van hen is.

Toekomst

Veel christenen hebben geïnvesteerd in aardse dingen. Jezus zei: “zoek het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid.” Dus stop met zoeken naar aardse dingen! Geef geen prioriteit aan de dingen die op een dag zullen afbrokkelen en die je zult moeten achterlaten! Zoek het koninkrijk! Investeer in het koninkrijk! En al deze dingen zullen u worden toegeworpen. Zoek de Heer.

Bronnen

04-03-2020: Coronavirusbesmetting tijdens evangelische bijeenkomst in Frankrijk
06-03-2020: Megabesmetting corona door bijeenkomst in Franse evangelische megakerk
13-04-2020: YouTube – Pastor Samuel Peterschmitt Covid19 Testimony English subtitles
31-03-2020: Franse gemeente mikpunt van smaad en laster om corona
23-04-2020: Wegen Corona – Morddrohungen gegen Christen im Elsass
22-04-20: BBC – Coronavirus: The church threatened with Kalashnikovs over Covid-19 outbreak
Wikipedia-Christian Open Door Church

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: