LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

DE ‘VER-HARRYPOTTERING’ VAN HET EVANGELIE (2) – HANS FRINSEL

VER-HARRYPOTTERING

Studio Hebron | De ‘ver-HarryPottering” van het Evangelie | Hans Frinsel

Hans Frinsel schreef een tijdje geleden het document ‘De ‘ver-HarryPottering’ van het evangelie’. Ook dit YouTube-filmpje maakt duidelijk wat hij daarmee bedoelt.

Quotes

Het welvaartsevangelie is veel verder doorgedrongen vanuit de charismatische beweging in de evangelische beweging dan we beseffen. Je vindt het in allerlei vormen en mensen hebben het vaak niet eens in de gaten.

In feite is het voortgekomen uit de esoterische (New Age) beweging in de 19e eeuw. New Thought, uit een oosterse achtergrond, het was niet christelijk. Het had het idee ‘hoe kun je deze werkelijkheid naar ons hand zetten. Dat kunnen we met onze woorden en gedachten’. Dat is een occulte gedachte. Dit is via bepaalde leraren de charismatische beweging in gekomen. Het is niet het oorspronkelijke gedachtegoed van de Pinksterbeweging.

De genezingsbeweging is voor groot gedeelte geïnspireerd door New Thought en ontstond in dezelfde tijd. Christian Science, hoe kan ik met mijn gedachten mijn eigen lichamelijk welzijn beheersen. Door ziekte en symptomen in mijn lichaam te ontkennen en te belijden ‘ik ben gezond’.

De toets is verlegd. In plaats van ‘het staat er niet in’  -> ‘het gaat er niet tegenin’.

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: