3 reacties

 1. van harte gefeliciteerd…. wat mooi he als je erbij stil staat dat God alles in zijn handen heeft en wij in die scheppende handen zijn gegraveerd….ik vier mijn verjaardag niet, maar des te meer dank ik God voor het nieuwe levens jaar die voor mij ligt….. er word trouwens nergens in de bijbel over verjaardagen gesproken zo heb ik begrepen .
  Het enige wat ik van mijn belijdenis weet in de kerk is een gedeelte vanuit het Johannes evangelie 15:5 Zonder Mij ( Erik ) kun jij niets doen , tot op de dag van vandaag is deze tekst als een waarheid in mijn leven , ik kan het niet zonder God.
  Ben als kind opgedragen in het leger des Heils , gedoopt in de hervormde kerk en als volwassen persoon gedoopt in Andijk of ook wel onderdompeling zoals onderwezen in de bijbel.
  maar het gaat nu om jouw en wat was jij als baby schattig. een hele fijne dag toegewenst

  1. Dankjewel Erik!
   Ja, gelukkig maar dat God alles in handen heeft. Zonder die wetenschap zou je toch gek worden denk ik soms?

   Ik ben als kind gedoopt, deed belijdenis en heb mezelf in 2011 laten dopen door onderdompeling. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik dit laatste weer zou doen als ik nu voor die keuze zou staan. Maar hier ga ik vast nog eens over bloggen. Ik wil me nog eens verdiepen in de kinderdoop en de geloofsdoop.

   1. ik zelf was er ook niet echt blij mee , ik vond dat ik als kind gedoopt was en daar bleef ik bij.
    wel zei ik God dat Hij alleen mij ervan kon overtuigen of onderdompelen of kinderdoop.
    een jaar later en veel gelezen over doop en kinderdoop heeft God mij heel duidelijk laten inzien dat onderdompelen meer betekent dan kinderdoop.
    God liet mij een ding inzien ; Erik je hebt tegen mij gezondigd en je doet dit niet voor de kerk of overtuiging van een en andere stroming , je doet dit voor mij en Ik wil dat je dit doet als teken van afwassing van al je zonden en afleggen van de oude mens.
    Symbolisch in de zichtbare wereld en in de geestelijke wereld als teken dat je bent vergeven en je zonde weg zijn gedaan aan het kruis.
    ik heb mij laten herdopen omdat God mij dit heel duidelijk liet zien. En zo heb ik mij laten dopen als volwassen persoon. Als kind kun je dit onmogelijk begrijpen en is het een sacrament vanuit de synode en catechismus en dordtse leerregels opgetekend in Dordrecht, dus vanuit de overtuiging van een leer die mensen hebben geรฏntroduceerd.
    Maar Heleen het is een persoonlijk ding tussen jouw en God de Vader, ik weet ook niet of kinderen nu wel behouden zijn zonder kinderdoop of met, maar als volwassenen heb je wel die wijsheid die ontwikkeld is en van waaruit je keuze maaktโ€ฆ.. Voor mij is het iets heel persoonlijks waar God centraal staat en diens woord de bijbel.

Reacties worden z.s.m. geplaatst