LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Trump en de profetie over zijn tweede termijn als president

trump profetie

Profeten in Amerika over Trump

Vroeger keek ik vaak naar kamerdebatten in Den Haag, omdat ik de Nederlandse politiek wel boeiend vond en nog steeds vind. Sinds Trump president is, mét zijn adviseur Paula White en de profetieën over zijn tweede termijn volg ik de Amerikaanse politiek ook wat meer.

Trump zei in augustus tijdens een verkiezingscampagne in Minnesota dat hij een gesprek met God heeft gehad, waar God hem vertelde dat hij het presidentschap nogmaals moest gaan doen. Diverse Amerikaanse kerkelijk leiders of profeten, voorzegden dat Trump zou herkozen worden zoals: Jeremiah Johnson, Pat Robertson en Kris Vallotton. Paula White hóórde tijdens een gebedsbijeenkomst zelfs het geluid van de overwinning. Ze zag vanuit de hemel dat er engelen gezonden werden. Ook zag ze engelen komen uit Afrika en Zuid-Amerika komen om Trump de winnaar te maken van de verkiezingen.

Biden of Trump?

Toen de kans steeds groter werd dat Biden zou winnen, legden de verschillende welvaartsevangelisten en ‘profeten’ zich daar nog niet bij neer. Kenneth Copeland lachte om Joe Biden en nam de overwinning op Trump niet erg serieus. Ook Sid Roth en een van de gasten in zijn show hielden vast aan de profetie over Trump.

Kris Vallotton verontschuldigde zich in een filmpje voor zijn profetieën over Trump en de verkiezingen. Hij zei er wel meteen bij dat hij daarom nog geen valse profeet is. Kort daarna verwijderd hij het filmpje weer. Op Facebook schrijft hij dat hij wacht tot de officiële telling van de stemmen compleet is en als de uitkomst hetzelfde blijft wordt het filmpje opnieuw geplaatst.

Het lijkt er nu toch wel op dat niet Trump, maar Biden de nieuwe president wordt. Hans Frinsel schrijft dat de naam van God belasterd is door charismatische charlatans en de evangelische beweging elke geloofwaardigheid verliest.

Deuteronomium 18

Maar de profeet die overmoedig handelt door een woord in Mijn Naam te spreken dat Ik hem niet geboden heb te spreken, of die in de naam van andere goden spreekt, die profeet zal sterven. Wanneer u dan in uw hart zegt: Hoe kunnen wij het woord herkennen dat de HEERE niet gesproken heeft? Wanneer die profeet in de Naam van de HEERE spreekt, en het gebeurt niet en het komt niet uit, [dan] is dat een woord dat de HEERE niet gesproken heeft. In overmoed heeft die profeet dat gesproken; wees niet bevreesd voor hem. (Deuteronomium 18:20-22 HSV)

Kris Vallotton vindt zichzelf geen valse profeet. Deuteronomium 18 is geen bewijs dat een profeet vals is als zijn of haar profetie niet nauwkeurig is. In Basic Training for the Prophetic Ministry schrijft hij over het verschil tussen profetie in het Oude Testament en profetie in het Nieuwe Testament. Wie weet schrijf ik nog eens een verslag over dit boek.

Bronnen/meer lezen

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: