LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Terugblik op 2020

2020

Wat een gek jaar was het en nu is het alweer de laatste dag. “Veel gaat goed” zeg ik vaak wanneer iemand vraagt hoe het gaat en dat geldt ook voor 2020. Er waren lastige dingen, maar veel was goed. We zijn gezond, we zijn zelfs met zijn vieren op vakantie naar Frankrijk geweest deze zomer en dat was leuk.

Corona

Dit virus beïnvloedt al een jaar de hele wereld. Ondanks alle grote woorden heb ik nog geen enkele gebedsgenezer of ‘beoefenaar’ in gaven van de Geest iemand zien of horen genezen van corona. Lees nog maar eens wat Conrad Mbewe hier over schreef.

Gezondheid

kankervrij

Goed nieuws wat gezondheid betreft dit jaar is dat ik sinds november 5 jaar kankervrij ben! Voor mij is dit nog steeds een groot wonder.

‘Leven met God en de Bijbel’

Bedankt voor het bezoeken van deze website. Ik begon de website om mensen te informeren over de Kingdom Now/Nieuw Apostolische Reformatie/Bethel Church. Later kwamen er de Bijbelstudies bij en nog veel meer. De samenvattingen van de Bijbelboeken maak ik omdat ik het zelf dan beter kan onthouden. Natuurlijk vind ik het leuk wanneer mijn blogs ook gelezen worden. Een paar van de meest gelezen blogjes in 2020 zijn:

ETS-Bijbelcursus

In januari en juni deed ik tentamen en haalde een 8 en een 8,7. Die laatste is het hoogste cijfer wat ik haalde en dat kwam vast omdat ik door de lockdown veel tijd had om te leren. In september begon ik aan het 3e leerjaar van de ETS-Bijbelcursus. Voor mij is dit het laatste cursusjaar, want ik begon met het 4e leerjaar en het zijn totaal 4 leerjaren. Naast de cursus Contextueel Pastoraat die ik daarvóór deed is dit wel het leukste wat ik ooit heb gedaan. Iets leren vind ik leuk en doet me goed weet ik nu. Het geeft wat structuur in de week. Maar belangrijker is dat kennis van de Bijbel ook meer kennis van God is en daarmee weet ik me gezegend.

Kerk

Hier loop ik altijd langs als ik de hond uitlaat. Links is de kerk uit mij jeugd en rechts is het gebouw waar de gemeente waar wij vanaf de start deelnemer waren een aantal jaren de zondagse diensten hield. Over de laatste gemeente schreef ik de serie Grace023. Vanaf de start in 2013 kwamen we er en het was zo goed in het begin. Na een paar jaar veranderde de sfeer en de koers en inmiddels is bijna de helft van de mensen met wie we in 2013 zijn begonnen weg. In mei dit jaar besloten te vertrekken uit de gemeente. Het is nu december en ik kan er een beetje van een afstand naar kijken zonder dat het me teveel raakt.

No More Night

In mei deelde ik een preek over ‘verlangen naar de wederkomst’. Veel ging goed in 2020 schreef ik al, maar soms verlang ik naar de wederkomst van Jezus. De lockdown vind ik steeds lastiger en ik mis de spontane hugs van vrienden en vriendinnen. Continue met zijn het hele gezin thuis zijn vind ik soms best vermoeiend. Maar mensen die alleen thuis zijn en niemand zien door corona hebben het ook zwaar. Als ik lees hoe moeilijk christenen heb hebben in veel landen voel ik me machteloos. De discussie over het corona-vaccin, de volle ziekenhuizen met corona-patiënten. Mensen met kanker die moeten wachten op hun behandeling enzovoorts…

Gelukkig is ooit de pijn voorbij en is het nooit meer nacht. Dan prijzen we God en zullen we voor altijd leven in het licht van het Lam, zingt David Phelps.

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

2 gedachten over “Terugblik op 2020”

%d bloggers liken dit: