LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Rachel Held Evans over ‘Cynisme’

Rachel Held Evans

In 2019 is Rachel Held Evans, een populaire christelijke schrijfster uit de VS, is op 37-jarige leeftijd overleden. Ik had haar boeken en haar website net ontdekt. Eén van haar boeken leende ik bij de bibliotheek ‘Gaan we vandaag? Een zoektocht naar wat de kerk voor je kan betekenen’.

Cynisme

In hoofdstuk 31 schrijft ze over haar betrokkenheid bij de evangelische beweging en over haar teleurstelling. Ook is ze eerlijk over haar cynisme. Het is al een jaar geleden dat ik dit boek leende. Het moest natuurlijk binnen een paar weken terug naar de bibliotheek. Dit hoofdstuk kopieerde ik, omdat het nog een keer wilde delen. Lees het zelf, als je ook weleens de neiging hebt tot cynisme en je wat (h)erkenning nodig hebt.

Wat mij raakt is haar conclusie:

We moeten onszelf toestaan de pijn te voelen, de vreugde en het verdriet die onvermijdelijk zijn wanneer we relaties aangaan met andere mensen. Uiteindelijk is dat de enige manier om werkelijk te leven, zelfs als dat betekent dat je betrokken moet blijven… zelfs als dat risico’s betekent, en het gevaar om alles kwijt te raken.

Evangelische hoofdzon

Meer over Rachel Held Evans

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: