LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Psalm 23

Geen gebrek en geen gevaar te vrezen

Vier jaar geleden deelde ik dit stukje van Ds. Poort over Psalm 23 in een blog. Het komt uit een boekje wat van mijn ouders is geweest. Ik had net mijn 6e en laatste chemokuur gehad en mijn vader was twee maanden daarvóór opeens overleden aan een zware hersenbloeding.

Psalm 23

“Ik heb geen gevaar te vrezen”. Die vrees, die mij verschrikt, die vrees voor ontbering ondergang, die vrees die mij doet dolen, zwerven, vluchten, die vrees “heb ik niet”, zegt deze psalmist. Niet meer… Dat is een heilgeheim. Hij zegt namelijk niet: “ik heb geen gebrek” of “ik ken geen gevaar”.

Ik miste mijn vader, maar had geen tijd om te rouwen, omdat ik te ziek was. Dit gaf me troost in alles wat ik meemaakte toen, dat God erbij was. Het leven is nog steeds niet altijd makkelijk. Niet alleen rouw en kanker zijn moeilijk. Hechtingspijn bijvoorbeeld, is erger dan kanker zeg ik weleens. Maar God laat nooit los.

David

Afgelopen zaterdag was de eerste ETS-cursusdag. De les Oude Testament ging over 1 Samuël en dus over het leven van David. Psalm 23 is een van de meest bekende Psalmen van David. In de Studie Bijbel Online staat het volgende:

Voor de gelovige biedt de psalm diepe troost en bemoediging. Het eenvoudige en prachtige taalgebruik vindt rechtstreeks de weg naar het menselijk hart. Onafhankelijk van eigen tijd en cultuur mag de gelovige zich herkennen in het vertrouwen van David en dit zich eigen maken. Dit vertrouwen van David in de HERE is zeker niet gemakkelijk of naïef te noemen. Geen zorgeloosheid of overmoed staat ten grondslag aan de psalm, maar een persoonlijk kennen en volgen van de HERE – ook te midden van tegenslag en (doods)gevaar. Gezien deze ervaringen is het aannemelijker dat David dit lied als koning heeft gemaakt dan dat hij dat deed als herdersjongen.

Opwekking 215

We begonnen de les met Opwekking 215, Psalm 23, maar er zijn nog veel meer variaties.

MIQEDEM – Psalm 23 (Live in Studio) תהילים כ״ג

The Lord’s My Shepherd (Psalm 23) – Trinity

Psalmen voor Nu – Uw Rust In Mijn Wereld (Psalm 23)

 

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: