Over deze website

Leven met God en de Bijbel

Op deze website vind je blogs van mijzelf, maar ook kijk- lees- en luistertips.

God en de Bijbel hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Als baby ben ik gedoopt in de Gereformeerde Gemeente en ik groeide er op. Op mijn 19e jaar werd ik dooplid in de Hervormde Kerk. Een paar jaar later deed ik er belijdenis van mijn geloof. We trouwden er en lieten onze kinderen dopen. Ongeveer 20 jaar later ging ik met mijn man en kinderen naar een (vol) evangelische gemeente en we lieten ons dopen daar.

Het overgaan van de ene gemeente naar de andere bracht ons goede dingen en ook minder goede dingen. Op mijn 16e vroeg ik me soms al af of een bepaalde uitleg van de Bijbel, zoals ik die hoorde, juist was. Nog steeds ben ik een denker en neem ik niet alles aan wat ik hoor.

In 2017 begon ik met de ETS-Bijbelcursus van het Evangelisch College. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is de cursus interkerkelijk. Het idee van de ETS-Bijbelcursus is mensen zélf de Bijbel te laten onderzoeken en na te laten denken. Ik ben enthousiast over deze cursus en deel soms een samenvatting van een hoofdstuk wat ik leer voor het examen.

Meer over mij is te lezen op mijn persoonlijke website ‘GROEI IN RELATIE’, waar ik schrijf over groei in relatie, met God en mensen, in goede en kwade dagen, in gezondheid of met kanker.

Wonderen en genezing

Een ander onderwerp wat mij al jaren bezig houdt is ‘wonderen en genezing’. Al vroeg werd ik geconfronteerd met ziekte. Mijn schoonvader overleed nadat mijn man en ik een jaar getrouwd waren. In dezelfde tijd overleed mijn tante aan borstkanker. Mijn moeder is overleden aan borstkanker, nadat ze 7 jaar ziek was. Zelf ben ik in 2015 behandeld voor uitgezaaide baarmoederkanker en na mijn 3e chemokuur is heel plotseling mijn vader overleden aan een hersenbloeding.

De laatste jaren is de invloed van het Amerikaanse welvaartsevangelie ook in Nederlandse kerken te bemerken. Mijn vraag is of deze leer Bijbels is en ook hierover schrijf ik over op deze website en ik deel documenten en filmpjes van anderen die zich hierin verdiept hebben.

Heleen

Gebed

gebed

Spreek, O Heer, door Uw Heilig Woord