OVER DEZE WEBSITE

Boekverslag

Leven met God en de Bijbel

Op deze website vind je blogs van mijzelf, over mijn leven met God en de Bijbel. Ook deel ik soms kijk- lees- en luistertips.

God en de Bijbel hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Als baby ben ik gedoopt in de Gereformeerde Gemeente. Op mijn 19e jaar werd ik dooplid in de Hervormde Kerk. Een paar jaar later deed ik er belijdenis van mijn geloof. We trouwden er en lieten onze kinderen dopen. Ongeveer 20 jaar later ging ik met mijn man en kinderen naar een (vol) evangelische gemeente en we lieten ons dopen.

Hobby’s

In 2017 begon ik met de ETS-Bijbelcursus van het Evangelisch College. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is de cursus interkerkelijk. Het idee van de ETS-Bijbelcursus is mensen zélf de Bijbel te laten onderzoeken en na te laten denken. Ik ben enthousiast over deze cursus en deel soms een samenvatting van een hoofdstuk wat ik leer voor het examen.

Eerder deed ik de cursus ‘Contextueel Pastoraat’ waar ik veel heb geleerd over mezelf, de invloed van gezinnen en wat in de Bijbel staat over menselijke relaties.

Meer over mij is te lezen op mijn persoonlijke website GROEIBLOG waar ik schrijf over ‘Groei in relatie, met God en mensen, in goede en kwade dagen, in gezondheid of met kanker’.

Wonderen en genezing

Een ander onderwerp wat mij al jaren bezighoudt is ‘wonderen en genezing’. Al vroeg werd ik geconfronteerd met ziekte. Mijn schoonvader overleed plotseling nadat mijn man en ik een jaar getrouwd waren. In dezelfde tijd overleed mijn tante aan borstkanker. Mijn moeder is overleden aan borstkanker, nadat ze 7 jaar ziek was. Zelf ben ik in 2015 behandeld voor uitgezaaide baarmoederkanker en na mijn 3e chemokuur is heel plotseling mijn vader overleden aan een hersenbloeding.

De laatste jaren is de invloed van het Amerikaanse welvaartsevangelie ook in Nederlandse kerken te bemerken. Mijn vraag is of deze leer Bijbels is en ook hierover schrijf ik over op deze website en ik deel documenten en filmpjes van anderen die zich hierin verdiept hebben.

Heleen

Gebed

gebed

Spreek, O Heer, door Uw Heilig Woord