LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Doneeractie ‘Open Doors’

Open Doors

Verjaardagsinzamelingsactie

Facebook heeft iets nieuws. Tenminste dat denk ik, want ik las het deze week voor het eerst en tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik toch wel regelmatig mijn Facebookstartpagina check…  Maar dit keer is het ergens goed voor. Je kunt namelijk zelf je goede doel kiezen en mijn oog viel op ‘Open Doors’. Vorige week zag ik nog een bizarre foto van vervolgde christenvrouwen van wie de oren waren afgehakt en daar moest ik weer aan denken.

Denk aan gevangenen

Kort nadat ik de verjaardagsinzamelingsactie begon (deze week ben ik jarig) kreeg ik via WhatsApp de vraag van een vriendin of ik de preek van gisteravond had beluisterd uit haar kerk, want die ging over gevangenen. Dat was niet het geval, maar ik heb ‘m net alsnog teruggeluisterd via de website. De preek mag je zelf eventueel beluisteren, maar de tekst was onder andere:

“Laat de broederliefde blijven. Vergeet de gastvrijheid niet, want hierdoor hebben sommigen zonder het te weten engelen onderdak geboden. Denk aan de gevangenen alsof u zelf ook gevangen bent, [en denk] aan hen die slecht behandeld worden, alsof u ook zelf lichamelijk [slecht behandeld] wordt. Laat het huwelijk bij allen in ere zijn en het [huwelijks]bed onbevlekt, want ontuchtplegers en overspelers zal God oordelen. Laat [uw] handelwijze zonder geldzucht zijn. Wees tevreden met wat u hebt, want Hij heeft Zelf gezegd: Ik zal u beslist niet loslaten en Ik zal u beslist niet verlaten” (Hebreeën 13:1-6).

De preek was behoorlijk concreet. Als je zelf vrij bent in Christus ga je anders kijken naar mensen en als je Jezus volgt zijn dit dus de kenmerken van het christelijke leven: broederliefde, gastvrijheid, denken aan gevangenen, het huwelijk in ere houden enzovoorts…  De Hebreeën zagen het als een voorrecht om te lijden in de naam van Jezus, het gaf hen zelfs blijdschap.

Ik dacht dat ik best goed bezig was. Ik ben me er bewust van dat het leven niet perfect is en ik waarschuw voor het welvaartsevangelie (mensen die waarschijnlijk zelden met de vervolgde kerk bezig zijn). Oeps, wat een oordeel! Vandaag genoeg over het welvaartsevangelie, alleen een link naar een artikel van Henk Herbold over welvaart en armoede.

Wanneer bad ik voor het laatst voor de vervolgde kerk? We krijgen wel post van ‘Open Doors’, maar ik weet niet eens of we ook structureel geld geven. Ik check dit met mijn RABO-app en vind een laatste donatie in 2013, van wel 10 euro 🙁. Misschien moet ik ook eens nadenken over het uitnodigen van een spreker van ‘Open Doors’, thuis of in de kerk. Bidden is natuurlijk het beste wat we kunnen doen, maar bidden en doneren nog beter denk ik.

“Want zoals het lichaam één is en veel leden heeft, en al de leden van dit ene lichaam, hoewel het [er] veel zijn, één lichaam zijn, zo [is het] ook [met] Christus” (1 Korinthe 12:12 HSV).

Donatie aan ‘Open Doors’

Wil je meedoen aan mijn verjaardagsinzamelingsactie ‘Open Doors’? Ga dan naar de actie op Facebook via dit linkje. Alleen mensen met een Facebookaccount kunnen hieraan meedoen. Doneren kan ook via de website van Open Doors voor mensen zonder Facebook.

Misschien om toch een soort schuldgevoel weg te doen, heb ik een machtigingsformulier ingevuld op de website van ‘Open Doors’. Dacht ik…. het bleek de SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) te zijn ontdekte ik later. Heb ik weer. Dan nog maar een donatie aan mijn eigen verjaardagsinzamelingsactie op Facebook voor ‘Open Doors’.

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: