LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Gezin voor de buis tijdens online-kerkdienst?

online-kerkdienst

Op een rijtje

“Het lukt mij niet om iedereen netjes op een rijtje voor de televisie te krijgen” schreef een vriendin op WhatsApp, toen het ging over de online-kerkdienst op zondag. Ik ben altijd blij met haar app-gesprekjes. We vertellen elkaar hoe we ‘falen’ in sommige dingen , zoals het stof op de kastjes. Maar nu ging het dus over de kerkdienst-online. De vraag is óf we falen, want het is gewoon lastig. Een kerkdienst-online is niet hetzelfde als een kerkdienst met veel anderen bij elkaar in een kerk.

Ons online-kerkdienst verhaal

Ik moet bekennen dat het in ons gezin ook niet lukt om met zijn vieren op een rij de online-kerkdienst te bekijken. Er zit weinig structuur in en we doen het elk op onze eigen manier. Vandaag had de jongste een tienerdienst via ZOOM. De oudste waste zich, poetste haar tanden en luisterde naar een kerkdienst tegelijkertijd en leverde commentaar, want niemand hoorde het toch. Ikzelf lag nog in bed en zapte wat op ‘Kerkdienstgemist’. Een dienst in een naburige gemeente waar we vaker naar luisteren begint pas om 11 uur. Mijn mobiel nam ik mee in de badkamer en ik douchte terwijl de zangdienst begon. Eenmaal beneden gekomen had mijn man dezelfde dienst al gestreamd op tv. De preek begon bijna en ik maakte koffie voor ons twee. De oudste was inmiddels ook klaar met haar kerkdienst en ging ontbijten in de keuken. Dit is ons online-kerkdienst verhaal. Mijn vriendin en ik zijn eigenlijk wel nieuwsgierig naar andere online-kerkdienst ervaringen. Dus reageer gerust!

Drie preken op een dag

Het voordeel, of beter gezegd de zegen van online-kerkdiensten en het feit dat we nu veel binnenzitten is dat je tijd genoeg hebt om meerdere kerkdiensten te beluisteren op een dag. De zangdiensten sla ik bij de 2e of 3e dienst wel over. Als een spreker langzaam praat óf het me toch niet zo boeit zet ik gewoon de afspeelsnelheid wat hoger. Vandaag heb ik drie preken gehad, versnelt of niet mag je raden 😉. De preek over de volgende tekst maakte het meest indruk waar ik eens verder over ga nadenken:

En de Geest en de bruid zeggen: Kom! En laat hij die het hoort, zeggen: Kom! En laat hij die dorst heeft, komen; en laat hij die wil, het water des levens nemen, voor niets (Openbaring 22:17 HSV)

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

2 gedachten over “Gezin voor de buis tijdens online-kerkdienst?”

%d bloggers liken dit: