BIJBEL(STUDIE)📜

‘Macht en Manipulatie… toch niet onder christelijke leiders?! ‘

Macht en Manipulatie

Lachen of huilen?

Als ik het boek ‘Macht en Manipulatie’ lees weet ik niet of ik moet lachen of huilen, omdat het zo herkenbaar is. Ik lach van verbazing als sommige dingen gewoon bijna exact beschreven staan als hoe ik ze meemaak(te) en ik huil van onmacht en verdriet. Hoe kán het? Dat zoiets steeds weer voorkomt en we in de kerk blijkbaar weinig tot niets leren van eerdere ervaringen?

Dit is weer een blog met wat citaten uit een boek. Natuurlijk zou ik zelf ook een verhaal kunnen schrijven. Dan is het mijn verhaal en mijn ervaring. Citaten uit het boek zijn objectief. Wanneer u of jij er iets van herkent hoop ik dat het leerzaam is of tot nadenken stemt.

Deze keer ga ik niet proberen het beter of anders te verwoorden. Beter dan de schrijvers Jaap Bonker en Ton Wintels kan ik het niet. Ik heb er een knip- en plakwerkje van gemaakt. Het was goed om het boek weer eens te lezen. Het is nog te koop en te leen bij de bibliotheek, dus je kunt ook het hele boek nog lezen.

Macht en Manipulatie 1

Macht en Manipulatie 2

Het blauwe citaat is van ‘Henry Cloud’. De 2 gekleurde cartoons zijn van ‘Walter Cartoons’ en de witte komt van de ‘Naked Pastor’. Voor het laatste citaat heb ik persoonlijk toestemming van de maker.

Reacties worden z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: