LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Maand van de Bijbel

Maand van de Bijbel

Van 24 januari tot en met 14 februari 2020 is het de ‘Maand van de Bijbel’:

Maand van de Bijbel

Deze wordt georganiseerd op initiatief van uitgeverij Royal Jongbloed en Adveniat, in samenwerking met Berne Media, de Byblos-boekhandels, Elisabeth, Friesch Dagblad, Internationale Bijbelbond, KokBoekencentrum, het Nederlands Dagblad en het Nederlands Bijbelgenootschap.

Het doel is meer aandacht bij mensen en organisaties voor de Bijbel. Het zal je niet verbazen dat ik dit een goed initiatief vind.

Hoe blij zijn we met de Bijbel?

Op de website van de ‘Maand met de Bijbel’ zag ik dit filmpje. Leuk om te zien hoe Bijbels gemaakt worden.

Maar ik herinnerde me ook meteen dit filmpje, wat ik vorige week bekeek. Kijk nu, menen krijgen hier voor het eerst een Bijbel in handen, in hun eigen taal. Ontroerend gewoon!

Toen ik het filmpje zag kwam de vraag bij mij boven ‘hoe blij zijn wij met onze Bijbel?’

Hulpmiddelen om (meer) Bijbel te lezen

Omdat het zo belangrijk is je Bijbel te lezen heb ik wat tips. Want ik weet uit ervaring dat dit niet vanzelf gaat.

Cursussen

Het grote verhaal van de Bijbel

Het grote verhaal van de Bijbel

Voor €32,50 (eenmalig) kun je de grote lijnen van de Bijbel ontdekken. Gewoon online, in je eigen tempo.  Daarna leest de Bijbel al wat makkelijker.

ETS-online

Voor €200 per jaar doe je de ETS-online. In vier jaar ga je de hele Bijbel door. De cursus knipt de Bijbel in iedere dag een stukje, met daarbij leuke filmpjes, uitleg en de mogelijkheid er met andere cursisten over te praten.

ETS-Bijbelcursus

Nog leuker is het om deze cursus op locatie te doen. Op twee avonden per maand of een hele dag per maand. Er zijn 55 locaties in Nederland. Dit kost €325 per cursusjaar.

Rondreis door de Bijbel

Rondreis door de Bijbel

De cursus Rondreis door de Bijbel zijn 12 lessen en de cursus is bedoeld voor kerken en gemeenten. Zoek wat mede-gemeenteleden en vraag je voorganger of oudste of dit georganiseerd kan worden. Want het is natuurlijk ook leuk om met elkáár meer te leren over de Bijbel.

Bijbel in een jaar

Bijbel in een jaar

Er bestaat zelfs een Bijbel die het je makkelijker maakt om in één jaar uit te lezen.

“Veel mensen willen graag de Bijbel van kaft tot kaft lezen, maar vinden het een uitdaging om dit vol te houden. Ga die uitdaging aan! De Bijbel in een jaar biedt uitkomst. In deze uitgave staat de complete bijbel opgedeeld in 365 gedeelten. Elke dag lees je een Psalm of spreuk, een gedeelte uit het Oude en een gedeelte uit het Nieuwe Testament. Met een handige indeling waardoor je niet hoeft te zoeken, maar gewoon een rooster volgt. Ga deze uitdaging aan in 2020!” (Bijbelgenootschap.nl)

Bijbelleesroosters

Bijbelleesrooster 2020

Dit is een gratis te downloaden Bijbelleesrooster van het NBG.

Op de website van de Evangelische Omroep zijn meerdere Bijbelleesroosters te vinden. Ook waarmee je de Bijbel in langer dan 1 jaar kan lezen.

Lees je Bijbel, bid elke dag

Nog een laatste aanmoediging om elke dag je Bijbel te lezen én te bidden:

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

Een gedachte over “Maand van de Bijbel”

%d bloggers liken dit: