LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Leven met God en de Bijbel in 2020

2020

Leven met God en de Bijbel afgelopen jaar

Waarover ga ik dit jaar schrijven op deze website? Waar moet het over gaan? Hoe leef ik dit jaar met God en met de Bijbel, is eigenlijk de vraag.

In maart vorig jaar begon ik deze website. Toen nog onder de domeinnaam ‘Dwaalleer?’ en het ging alleen maar over de ‘New Apostolic Reformation’. Heel subtiel was de naam niet, maar het kon maar duidelijk zijn waarover het ging, dacht ik. Na een tijdje is het ‘Leven met God en de Bijbel’ geworden, zodat ik over veel meer kan schrijven. Een website alléén over de ‘New Apostolic Reformation’ is niet iets om heel blij van te worden. Voor de lezer niet en voor mijzelf niet. Er is zoveel ‘goed nieuws’ om te delen!

Goede raad

“Een voordeel van het bezig zijn met de leer van ‘Bethel’ is dat je weer moet nadenken wat je zelf gelooft en wat de Bijbel leert” zegt een goede vriend weleens.

Voor de ETS-Bijbelcursus lees ik iedere maand twee Bijbelboeken. Het maken van de samenvattingen of blogs hiervan vind ik het leukste. Het is ook een goede manier om zoveel mogelijk te onthouden voor mijn tentamen. De Bijbel is natuurlijk een hele goede ‘hulp’ om na te denken over wat ik geloof. De laatste weken was ik bezig met Handelingen 13 tot 28 en binnenkort plaats ik 2 blogs hierover.

Een hele lieve, wijze, oude tante, vertelde dat toen ze zich een tijdje in de fratsen van Bill Johnson verdiepte, zij zich realiseerde dat Bil zich in feite met háár bezighield in plaats van zij met Bill en dat vond ze zonde van haar tijd. Ze gaf mij dan ook het advies om mij met de Waarheid van de Bijbel bezig te houden in plaats van met ‘Bethel’. Tja, ze heeft een punt natuurlijk. Het is voor mijn humeur, mijn psyche én voor mijn geestelijk leven niet goed om me al te veel te verdiepen in de leer van ‘Bethel’.

Leven met God en de Bijbel

Boeiend blijft het wel. Zeker omdat ik indirect toch te maken heb met de leer van ‘Bethel’. Ik probeer dit jaar meer balans te vinden in het schrijven over verschillende onderwerpen en in het leven met God en de Bijbel. Hoe weet ik nog niet precies. De confrontatie met de ‘New Apostolic Reformation’ en de confrontatie met en afwijzing door mensen die hier enthousiast over zijn heeft wel iets met mij gedaan. Dus ik blijf voorlopig schrijven over de Bijbel, de kerk, de boeken die ik lees, de NAR, over ziekte en genezing en hoe het met mij persoonlijk en mijn geloof in God gaat. Meer over mij en mijn gezondheid kun je ook lezen op ‘Groei in Relatie’. Oh, en tips over nieuwe onderwerpen zijn welkom.

Ik wens u en jou een heel goed jaar en een leven dichtbij God en de Bijbel! Ook deel ik graag een profetisch woord voor 2020, van Justin Peters:

 

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

3 gedachten over “Leven met God en de Bijbel in 2020”

%d bloggers liken dit: