LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Lees je Bijbel

ETS-tentamen

Lees je Bijbel en volg, als je tijd en mogelijkheden hebt, een Bijbelcursus. Dit keer een blogje over Bijbel lezen en de ETS-Bijbelcursus. Het ETS-tentamen ging goed. Het maken van alle samenvattingen heeft geholpen. Deze week kreeg ik mijn cijfer. Precies hetzelfde als het vorige tentamen, hoe krijg ik het voor elkaar.

Cijfer ETS tentamen

Stiekem ben ik wel een beetje trots. Ik hou de screenshot van mijn cijferlijst klein, dan lijkt ’t minder ‘opschepperig’. Het tentamen was op 22 juni, de verjaardag van mijn vader en ik denk dat hij wel ook wel trots geweest zou zijn en nog meer blij dat ik er zoveel plezier in die cursus heb.

ETS-Bijbelcursus

Nog een keer de link naar de website met de ETS-Bijbelcursus, want deze is zo leuk en boeiend. Twee filmpjes van enthousiaste cursisten:

Jaarlijks volgen ruim 1100 cursisten de ETS-Bijbelcursus en de cursus wordt door cursisten gemiddeld gewaardeerd met een 8,2. Dat moet toch voldoende bewijs zijn? 

Wat zegt de Bijbel hierover?

David Pawson schrijft in het boek ‘Woord en Geest’ iets waarom Bijbellezen belangrijk is. Ik vind het wel een mooie stimulans voor het lezen van de Bijbel en/of een Bijbelcursus volgen:

Een van de belangrijkste geestesgaven is die van het ‘onderscheiden van geesten’. Het uitoefenen hiervan is zeldzaam omdat dit een confrontatie vraagt die niet altijd op prijs gesteld wordt en waarvoor voor veel volwassenheid en moed vereist is.

De gave van onderscheiding is slechts aan sommige gegeven, maar voor ons allen geldt de vermaning ‘toets alle dingen’ (1 Thess5:22). Eén test kunnen we allemaal doen: wat zegt de Bijbel hierover?

Hij schrijft ook nog iets over theologie en ervaring:

Theologie zonder ervaring is onvruchtbaar. Maar ervaring zonder theologie is gevaarlijk. Door de Geest wordt het Woord onderdeel van onze ervaring.

Lees je Bijbel, bid elke dag

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: