LAATSTE LES ETS-BIJBELCURSUS

ETS-Bijbelcursus

Open dagen

Het is nog mogelijk om je aan te melden voor de online open dagen van de ETS-Bijbelcursus op maandagavond 10 mei en donderdagavond 20 mei. In deze blog wil ik graag mijn enthousiasme voor de cursus en voor de Bijbel met je delen.

Lessen op locatie zijn leuker natuurlijk, maar via ZOOM is zeker een goed alternatief. De laatste maanden volgde ik de lessen ook online via ZOOM. Doordat we elkaar konden zien en horen, was het met een beetje fantasie net alsof ik in een klaslokaal zat met de andere cursisten.

Laatste les

Vanwege de versoepelingen en omdat het de laatste les van dit cursusjaar was, hadden we gisteren het geluk om wel op locatie les te hebben. Dat was erg leuk. ’s Morgens ging de les over de Klaagliederen van Jeremia en ’s middags over 1, 2 en 3 Johannes. In de pauze’s hebben we bijgepraat.

Voor mij was het gisteren ook de laatste les van de 4-jarige cyclus. De ETS-Bijbelcursus duurt namelijk 4 jaar en je kunt in ieder jaar instromen. Toen ik begon in 2017 was het 4e leerjaar aan de beurt. De jaren daarna het 1e leerjaar, het 2e leerjaar en dit jaar het 3e leerjaar. In juni heb ik mijn laatste tentamen.

Eerste lesdag in 2017

Mijn eerste lesdag was zaterdag 9 september 2017. Het was anderhalf jaar nadat mijn behandelingen achter de rug waren en ik vroeg me af of ik alle vier de leerjaren nog wel zou kunnen volgen. Maar zie, het is alweer 2021. Prijs de Heer, ik leef, ben gezond en ik heb ze alle vier gedaan!

De website ‘Leven met God en de Bijbel’ bestond toen nog niet. Wel had ik mijn ‘Groeiblog’, oftewel ‘Groei in Relatie’. Ik schreef toen een blogje over de eerste ETS-les en ik vind het zelf erg leuk om terug te lezen.

Eerste les ETS-Bijbelcursus 2017

Wat een kennis tegen mij zei in 2017 begrijp ik nu helemaal en ik kan het haar nazeggen:

ik leer hier dingen die iedere christen zou moeten weten

Mijn basiskennis van de Bijbel is opgefrist. Alsof ik opnieuw ‘Namen en Feiten’ had, zoals op de basisschool. Door de héle Bijbel te lezen kreeg ik een soort helikopterview over de Bijbel. De achtergronden zijn interessant en ook erg belangrijk. Een van de belangrijkste dingen wat betreft Bijbellezen, die ik vaak gehoord hebt was CONTEXT.

Door wat ik geleerd heb over God en de Bijbel, heb ik God beter leren kennen.

Het 4e leerjaar nog een keer

Omdat ik het zo leuk vind en er veel van leer, doe ik het 4e leerjaar nog een keer. Eigenlijk zat ik er na het eerste cursusjaar ook pas een beetje in. Het is voor mijn gevoel ook logischer om te stoppen bij Maleachi en Openbaring, in plaats van bij Klaagliederen en 1, 2 en 3 Johannes.

Ik kan ook mooi nog even doorgaan met schrijven over Bijbelboeken op deze website. Dat vind ik ook het leukste.

Lees je Bijbel, bid elke dag

Reacties worden z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: