LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Dankbaar voor koffie en een broodkorst

dankbaar

Brood van de bakker

Tussen de middag heb ik de hond uitgelaten en brood gehaald bij de bakker. Mijn ontbijt was eigenlijk een lunch vandaag dus ik had niet heel veel honger. Maar vóór ik het brood in de vriezer deed, pakte ik twee ‘achterkantjes’. Die at ik als lunch, koffie met twee broodkorsten.

Hoe smerig smaakte alles tijdens de chemokuren

Weet je wel hoe lekker een broodkorst is?! Ik hou van brood en zeker als het net van de bakker komt. Ik herinnerde me weer hoe vies alles smaakte tijdens de chemo’s. Alles was vies, zelfs brood van de bakker. Weet je hoe waardeloos het was. Als iets heel erg rook, ik een hap nam en het dan niet te eten was?

Koffie dronk ik nooit tot 5 jaar terug, maar van ellende probeerde ik dat een keer tijdens de chemokuren. Wie weet smaakte het, dacht ik. Het viel niet tegen weet ik nog. De laatste jaren ben ik steeds vaker koffie gaan drinken en het smaakt heerlijk, bijna net zo lekker als een broodkorst.

Dankbaarheid

Waarom ben ik niet wat dankbaarder voor eten en drinken? Het lijkt zo normaal weer dat alles smaakt en ik zeur als mijn man het ‘verkeerde’ brood meeneemt. Er waren na elke chemokuur een paar dagen dat ik niet eens in staat was om mijn brood te smeren, laat staan te koken.

Ik ben me ervan bewust dat er chronisch zieken zijn die dagelijks moeite hebben met eten koken of bij wie het eten ook niet smaakt. Hoe rot is dat! Het is überhaupt een wonder dat we eten hebben! Wie denkt daar regelmatig aan? Ik niet elke dat moet ik toegeven.

Het komt goed!

Ik vind het leven vaak moeilijk. Er is zoveel om over na te denken, om me zorgen om te maken. Het was fijn om even zo blij te zijn met koffie en een broodkorst.

Terwijl ik at, was ik bezig met het Bijbelboek Job en ik las de samenvatting van de ETS hierover.  Ik schrijf hier nog blog over, maar een paar dingen die me raakten wil ik vast delen:

  • Job ‘vocht’ met God en dat mag. Job nam God daarmee juist heel serieus.
  • God heeft uiteindelijk alles onder controle, lijden gaat niet buiten Hem om. Satan kan Job niet treffen zonder de toestemming van God. God is echter niet de veroorzaker van Jobs lijden, dat is Satan.
  • Jobs levenseinde was wel weer voorspoedig. Hoe moeilijk ons leven ook is, vroeg of laat zullen we delen in de zegen van God. Bij Job vond dit nog tijdens zijn leven plaats, bij velen pas na dit leven. Maar het komt goed!

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: