HEAVEN BENT: MEER OVER DE TORONTO BLESSING

Toronto

Toronto Blessing, een andere wereld

Alle afleveringen van het eerste seizoen Heaven Bent heb ik beluisterd. Door de originele geluidsopnames krijg je het sfeertje aardig mee. Er kwamen ook wel wat beelden bij me naar boven van diensten in Nehemia en andere kerken, of conferenties elders waar ik bij was. Het blijft voor mij een andere (christelijke) wereld waar ik niet naar terugverlang. Misschien komt dit omdat ik in een reformatorische omgeving ben opgegroeid. Leuk aan de podcast-serie vind ik dat deze is gemaakt door iemand die opgroeide in een Pinksterkerk en die van dichtbij (de effecten van) de Toronto Blessing meemaakte.

De volgende afleveringen van Heaven Bent zijn:

  • The Gifts of the Spirit
  • The Carpet Time
  • The River
  • The Gold Teeth
  • The Most Evil Person Ever
  • The Modern Prophetic Tour

Heaven Bent: The Gifts of the Spirit

Deze aflevering gaat over de gave van genezing, spreken in tongen en profetie. Tara Jean Stevens met iemand die zo geïntrigeerd was door de claims van bovennatuurlijke genezing dat ze een wetenschappelijke studie aan de Indiana University deed. Ze ging naar Mozambique om onderzoek te doen naar het werk van Heidi Baker.

Tara Jean vertelt hoe ze als tiener altijd naar Amerikaanse Geloofsgenezers keek op televisie, zoals Kenneth Copeland en Benny Hinn. Ze vraagt zich af of Benny Hinn echt over haar sprak, toen het ging over een 13-jarig meisje met rugklachten.

Een andere vraag is waar Shawn Bolz zijn wijsheid of de informatie over bezoekers vandaan haalt tijdens conferenties.

Heaven Bent: The Carpet Time

Een wel heel bijzonder fenomeen is The Carpet Time oftewel tapijttijd. Over mensen die achterover ‘in de geest’ vallen, of ‘in de geest’ geduwd worden.

Heaven Bent: The River

Voor de verspreiding van de Toronto Blessing bestaan diverse uitdrukkingen: The River, The Father’s Blessing, The Fire en The Awakening. Tara Jean spreekt een vrouw uit Bronsville waar door de Toronto Blessing een opwekking volgde. Ook gaat het over de vraag wat bedoelt wordt met ‘nieuwe wijn’ en hoe het voelt om ‘dronken in de geest’ te worden.

Heaven Bent: The Gold Teeth

Tara herinnert zich nog heel goed de ‘gouden tanden’ die in de monden van mensen verschenen. Dat was in maart 1999. Ze gaat terug naar de kerk uit haar jeugd, spreekt oude bekenden over de ‘gouden tanden’ en gaat op zoek naar een krantenartikel uit die tijd.

Heaven Bent: The Most Evil Person Ever

Een aflevering over vuurtunnels en goudstof. En Tara Jean heeft een gesprek met Bruce Vandenberg, die goede herinneringen heeft aan de kerk uit zijn jeugd, waar hij uit de kast kwam als homoseksueel.

Heaven Bent: The Modern Prophetic Tour

Bronnen

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: