HEAVEN BENT: THE REVIVAL

Toronto

Randy Clark in Toronto

De Revival of Opwekking begon in 1994 in een kleine kerk naast een landingsbaan ‘Toronto Pearson International Airport’. De kerk is opgericht door John en Carol Arnott, rond 1988. Zij nodigden in 1994 Randy Clark uit als gastspreker, nadat ze hadden gehoord van de conferentie van Clark met Rodney Howard-Browne. Op een avond was Randy Clark gastspreker in Toronto. Er waren ongeveer 130 mensen en aan het eind van de avond lagen zij bijna allemaal op de grond.

De kerk is nu wereldwijd bekend. Tara Jean Stevens is 25 jaar later, in 2019 op de Revival 25 conferentie. In deze podcast hoor je life verslagen en beschrijft Tara Jean wat ze ziet en hoort. Het vallen op de grond heet nu ‘Carpet Time’. Ook legt ze de verschillen in kerkelijke denominaties uit, zoals Rooms Katholiek, Protestants, Evangelisch en Charismatisch.

Toronto en de Vineyard-beweging

De kerk van John en Carol Arnott in Toronto sloot zich later aan bij de Vineyard-beweging van John Wimber. Hoewel hij de kerk eerst verdedigde, kreeg John Wimber en ook andere leiders later moeite met wat er gebeurde in Toronto en kwam er een splitsing. Sinds 2010 heet de kerk Catch The Fire Toronto. Steve en Sandra Long zijn de nieuwe voorgangers en John en Carol Arnott zijn een netwerk van kerken gestart.

Podcast Heaven Bent: The Revival

Podcast van 01/06/2020, over de start van de Toronto Blessing.

Randy Clark in Nederland

Randy Clark is ook de man die in 2017 door Hans Maat werd uitgenodigd voor de conferentie ‘There is More’ van het Evangelisch Werkverband in de PKN.

Bronnen

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: