HEAVEN BENT: REDDING, TRUMP, BSSM EN COVID19

Trump

Heaven Bent

De volgende afleveringen van Heaven Bent gaan over de invloed van Bethel Church en BSSM op de stad Redding, over Trump, Covid19 en dodenopwekkingen. Eigenlijk bevatten de podcasts niet veel nieuwe dingen, voor mensen die zich in de NAR-leer en Bethel hebben verdiept. Daarom wil ik er niet teveel blogs aan wijden. Toch vond ik het wel boeiend om de interviews te beluisteren, het geeft een beter idee dan erover te lezen. De uitroep van de verslaggever Tara Jean Stevens in de podcast ‘The Power to Heal’ vind ik bijzonder.

Heaven Bent: Freedom to Worship

Hoeveel macht of invloed heeft Bethel eigenlijk, vraagt verslaggever Tare Jean Stevens zich af in deze aflevering. Bewoners van Redding uiten hun zorgen op vergaderingen, over de burgerpolitiek. Er zijn bijvoorbeeld vragen over de schenking van Bethel Church aan een drone-programma.

De invloed van Bethel Redding lijkt zelfs het Witte Huis te bereiken. In 2016 stemde 81% van de evangelicals op Trump. Hij nodigt hen periodiek uit om hem te ontmoeten in het Witte Huis, voor een gebedsbijeenkomst. Op deze foto zie je 50 evangelicalen rond Trump in het Oval Office, 14 van hen zijn nauw verwant aan Bethel Church, waaronder Sean Feucht.

President Trump surrounded by a large group of worship leaders from across the country whom he invited to pray for him in the Oval Office Friday. (Official White House Photo by Tia Dufour)

Heaven Bent: The City of Redding

De meeste mensen in Redding wonen er al erg lang en de stad is niet erg bekend. De Bethel Church en BSSM-mensen zijn overal in de stad en de invloed van Bethel is bijzonder voor de inwoners. Op straat worden hen gevraagd of er voor hen gebeden mag worden, vooral mensen in een rolstoel soms meerdere kerken per week. Vooral tijdens het begin van de school, door nieuwe studenten. De studenten praten altijd over Bill Johnson, die is gezalfd door God voor opwekking in Redding. Bethel ziet Redding dus ook als ‘onze stad’.

Tara Jean Stevens, de verslaggever merkt op dat het verspreiden van de koninkrijks-theologie een gezamenlijke inspanning is in Bethel, maar vooral van de studenten van BSSM. De studenten zitten in een bubbel. De hele dag is deze theologie alles wat ze horen, ze luisteren muziek van Bethel, lezen alleen hun boeken en luisteren podcasts en buiten school hangen ze rond met andere BSSM studenten.

Heaven Bent: The Bethel School of Supernatural Ministry

Twee studenten vertellen over hun tijd op BSSM. Over de lessen die wel 3 uur duurden soms en waarin ze het onderdompelen of de aanwezigheid van God oefenden. Dit kon leiden tot bijvoorbeeld een uur lang lachen of spreken in tongen.

Heaven Bent: The Power to Heal

Tara Jean is een paar maanden bezig met haar onderzoek naar Bethel Church en het is haar duidelijk dat Bethel bekend is als de plaats om naartoe te gaan als je ziek bent, voor een bovennatuurlijke genezing van arthritis, spijsverteringsproblemen en zelfs kanker. Ook onderzoekt ze de verhalen over opstandingen uit de dood. Tyler Johnson en zijn doden-opstandingsteam claimen 15 opstandingen uit de dood. Tara Jean nam tevergeefs contact op met hem. Deze zin raakte me, want als die wonderen en dodenopstandingen echt zijn dan wil je toch mensen ermee bereiken, zodat het een middel kan zijn tot bekering?

Als er een God is, als er bovennatuurlijke wonderen bestaan, als ze in deze wereld gebeuren, als mensen echt genezen worden en uit de dood worden opgewekt ‘Blow My Mind’. Ik ben hier, laat het mij zien, laat het iedereen zien of al deze beweringen echt zijn. Zouden de verhalen niet iedereen die erover hoort en verwarring brengen, christen of niet? Of is dit een onredelijke verwachting van mij? (Tara Jean Stevens in The Power To Heal)

Heaven Bent: The Outbreak

Een uitbraak van COVID-19 op BSSM haalt de landelijke kranten. Half oktober waren er 274 covid besmettingen onder studenten en personeel.

25 oktober 2020 was de “Let Us Worship” -tournee van Sean Feucht treft Washington, DC, wat een omslagpunt zou zijn voor opwekking in America.

Bronnen

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: