HEAVEN BENT, SEIZOEN 2: AMERIKA’S MEEST ONGEWONE KERK

Trump

Podcast-serie ‘Heaven Bent’

Seizoen 1 van de podcast-serie Heaven Bent gaat over de Toronto Blessing en de verspreiding daarvan. Radioverslaggever en journalist Tara Jean Stevens maakte de Toronto Blessing mee in haar jeugd en gaat jaren later op onderzoek uit.

Seizoen 2 gaat over de verspreiding van de Toronto Blessing naar Bethel Church in Redding, Californië. Over bovennatuurlijke wonderen en genezingen, goudstof, doden opwekken enz.

Bethel Church, in Redding, Californië, is een van de grootste en meest ongewone kerken in Amerika. Wat gebeurt er binnen haar verbijsterende School of Supernatural Ministry? Is Bethel zo machtig als de critici denken dat het is? En waarom tarten de meest spraakmakende leiders, tijdens de COVID-19-pandemie, de bevelen op het gebied van de volksgezondheid?  (Preview Season 2, Frequency Podcasts)

Interview in ‘Shasta Scout’

Op de nieuws-site Shasta Scout staat een interview met de maker van Heaven Bent, Tara Jean Stevens. Redding is een stad in de Amerikaanse staat Californië en de hoofdplaats van Shasta County. Vandaar de naam ‘Shasta Scout’. Twee vragen die te maken hebben met de manier waarop je de podcast kunt beluisteren citeer ik hier:

Zal uw podcast interessant zijn voor mensen met verschillende kijk op Bethel Church?

Dit is absoluut geen vernietigend onderzoek: als dat is wat je zoekt, dan is dit niet de podcast voor jou. Dit is echter, een zeer diepgaande en tot nadenken stemmende verkenning van de mensen van Bethel, haar overtuigingen en de impact ervan op de stad Redding – de impact ervan op Amerika eigenlijk. Tot mijn gasten behoren enkele van Bethel’s eigen gasten, enkele van de grootste critici, wetenschappers, historici … een plaatselijke journalist. En dit alles gebeurt onder de donkere wolk van de pandemie en door de onrust van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020.

Beschouw jij Heaven Bent als educatie of amusement? Probeer je dit verhaal objectief te vertellen?

Dit is een podcast – een documentaire. Er zijn geen vaste regels over of ik al dan niet onbevooroordeeld moet blijven, als gastheer en maker. Ik geniet er echter iedere keer enorm van wanneer een luisteraar reageert en zegt het gevoel hebben dat ik de dingen in feite in een vrij objectief licht presenteer. Ik ben geen christen (meer). Dit is geen christelijke podcast. Maar ik heb hier geen agenda. Ik hoop alleen dat we tegen het einde van dit nieuwe seizoen allemaal genoeg informatie hebben om tot onze eigen conclusies te komen over deze verbijsterende en, ja, uiterst controversiële kerk.

En ik zou waarschijnlijk het woord informatief gebruiken in plaats van educatief. Ik volg alleen mijn eigen nieuwsgierigheid en neem mijn luisteraars mee op reis. En bovendien, absoluut ‘ja’, het is vermakelijk! (Shasta Scout 01/03/21)

Zoals ik al eerder schreef in een blog over Heaven Bent seizoen 1, vind ik het leuk dat deze podcast-serie is gemaakt die iemand die opgroeide in een Pinksterkerk en van dichtbij (de effecten van) de Toronto Blessing meemaakte. Ik ben benieuwd of het luisteren naar seizoen 2 leidt tot meer of andere informatie over Bethel Church. Lees en luister met mij mee en reageer gerust, ik ben benieuwd naar u en jouw ervaringen op dit gebied.

Trailer Heaven Bent Season 2: Inside America’s Most Unusual Church

Bronnen

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: