LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

‘God in een doos’

Sola scriptura

‘Sola Scriptura’ (het Woord alleen) lijkt aan de gemiddelde charismatische kerk- of voorganger niet meer te verkopen. Het klinkt saai, traditioneel en ouderwets. We stoppen God toch niet in een doos?

Hans Frinsel legt uit in dit filmpje wat ik eerder plaatste:

In de oude Pinksterbeweging was het zo, dat wanneer iemand zei “Ik heb een woord van de Heer” dan wilden ze dat het absoluut gedekt was door de Bijbel. Maar er is een nu een nieuwe leer aan het ontstaan, dat de Heer dingen openbaart die je niet terug kunt vinden. Maar dat mag als ze maar niet tégen Gods Woord in gaan. Bijvoorbeeld wat ik eerder benoemde, de engelen wakker maken, dat is een openbaring die hebben ze gehad (zeggen ze) van God. Maar je vindt het het niet terug in de Bijbel. “Ja maar” zeggen ze. “Niet alles is in de Bijbel. Je moet je niet tegen laten houden door de Bijbel. God openbaart nieuwe dingen”  

Ook Bill Johnson gebruikt de uitdrukking ‘God in a box’. Antony Wood schrijft hierover in het boek ‘Defining Deception’ en op de website www.definingdeception.com is er iets over te lezen. Herhaaldelijk zet Bill Johnson de Heilige Geest tegenover de Bijbel door te schrijven dat de Bijbel onvoldoende is om de stem van God te verstaan.
Antony legt uit dat God Zichzelf juist in een doos stopte, genaamd ‘de Bijbel’. Bill Johnson misbruikt de Bijbel voor zijn bediening van het welvaartsevangelie en vage manifestaties van de geest, zoals goudstof en engelenveren. Hij zegt dan dat God buiten de lijnen kleurt. Maar die lijnen zijn nodig om God duidelijk te kunnen onderscheiden zegt Antony.

‘God in a box’ cartoon

Ik hou van cartoons en deze past goed bij mijn blog. Er staan nog veel meer leuke cartoons op www.adam4d.com en met een link naar zijn site mag je ze gebruiken.


Adam4d.com

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

Een gedachte over “‘God in een doos’”

%d bloggers liken dit: