LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

GOD, GREED AND THE (PROSPERITY)GOSPEL

Boek GOD, GREED AND THE (PROSPERITY)GOSPEL

Bijna in één adem uitgelezen

Het is dat ik met mijn gezin naar Opwekking ben geweest het afgelopen weekend, anders had ik dit boek in één adem uitgelezen! Het eerste boek van Costi Hinn ‘Defining Deception’ is interessant, maar leest moeilijker. ‘GOD, GREED AND THE (PROSPERITY)GOSPEL’ bevat wel wat theorie, maar is vooral het levensverhaal van Costi Hinn.

Familie

familie

De schrijver (Costi Hinn) schrijft met liefde over zijn familie. Uit wat hij schrijft over de jeugd van zijn vader Henry en oom Benny wordt duidelijk waardoor Benny Hinn zo is geworden, op zoek naar welvaart en aanzien.

De vader van Costi, broer van Benny begon ook een eigen soortgelijke kerk. Costi werd op school gepest met zijn vader en oom. Maar hij was, zoals ieder kind, loyaal aan zijn ouders en familie. Als een klasgenoot zei dat zijn oom een foute leraar was schreeuwde Costi “Maar wij hebben tenminste de kracht van God. Jij gaat naar een dode kerk” en vervloekte de jongen met kanker of iets anders.

Costi beschrijft in die boek hoe hij zijn vrouw Christyne leerde kennen. Hoe zij gekeurd werd door zijn familie en niet voldeed aan de eisen. Ze was niet vervuld met de Geest, omdat ze niet in tongen sprak. Langzaamaan ontdekte hij dat er iets niet klopte aan de leer van zijn vader en oom.

Oom George kreeg kanker

In de familie Hinn ging het lange tijd goed. Ze waren gelukkig, gezond en rijk. Toen zijn oom George kanker kreeg was er een probleem, dit spoorde niet met het welvaartsevangelie van de familie. Hoe kon dit gebeuren? Uiteindelijk overleed oom George na een potje honkbal, wat hij deed om meer energie te krijgen. Hij stierf in het ziekenhuis, volgens oom Benny omdat er negatieve mensen om hem heen waren in het ziekenhuis.

Leven in overvloed

Het lijkt een film hoe Costi de welvaart in de familie beschrijft. Bijvoorbeeld zijn reis naar Dubai. In een eigen vliegtuig, keuze uit een Rolls Royce, een helikopter en een BMW, naar het grootste hotel ter wereld. Veertigduizend dollar per nacht. Het voelde alsof hij ‘uitging met koning Salomo’. Betaald met donaties van wanhopige, hardwerkende mensen, die al hun geld aan hen gaven. In de ogen van de familie Hinn was het welverdiend en onderdeel van welvaartsevangelie-reisplan. Costi schrijft:

Ik keek uit over de rotsen en staarde naar de Egeïsche Zee, dezelfde oceaan waarover Paulus ging tijdens zijn zendingsreizen. Er was slechts één probleem: we predikten niet hetzelfde evangelie als Paulus.

Vragen

Costi kreeg steeds meer vragen. Toen hij opgroeide in welvaart vond hij het leuk. Toen hij werkte in de bediening van het welvaartsevangelie profiteerde hij ervan, maar toen hij de tekortkomingen zag stelde hij het ter discussie. De ervaringen die hij opdeed in die tijd legden de basis voor zijn diepste overtuigingen nu. De verhalen in het boek over het uitbuiten van mensen zijn echt triest.

Plaats God niet in een doos

Het standaard antwoord op veel vragen is “Plaats God niet in een doos”. Als hij moeite had met wat hij zag of hoorde, moest hij niet denken dat het niet van God was. Dan was hij schuldig aan het beperken van God. Nee, men moet geloven dat iets waar is, zelfs als je ogen het niet zien. De voorbeelden die hij beschrijft zijn bizar. Een oude vrouw kromp ineen van de pijn, terwijl ze werd gedwongen te lopen. Ze mocht God niet beperken met haar ongeloof. Helden uit het verleden worden als voorbeeld genomen. Zo liep Smith Wigglesworth ooit een mortuarium binnen en gooide het lijk van een man tegen de muur in een poging hem uit de dood op te wekken.

De Bijbel en gezondheid

Costi beschrijft vijf principes over gezondheid, waaronder ‘God geneest vandaag nog steeds’. Hoe voorzichtig een christen ook is op het gebied van genezingsgaven, zowel cessationisten als continuïsten zijn het erover eens dat, Bijbels gezien, God nog steeds geneest. Costi gelooft alleen niet dat er vandaag de dag nog iemand is die wonderen doet (of de juiste atmosfeer creeërt voor een echt wonder), zoals Jezus het deed. Als iemand echt die macht had, zou hij of zij de krant wel halen met deze genezende kracht en ziekenhuizen overbodig worden. Maar als mensen ziek zijn moeten we bidden om genezing en beproevingen in geloof zullen we moeten doorstaan.

Tips om te overtuigen van de waarheid

Een paar tips uit het boek, die Costi aanbeveelt om mensen proberen te overtuigen van de waarheid. Hij heeft ze zelf met vallen en opstaan geleerd:

  • Bid voor hen, want waar gebed aanwezig is, kan haat niet overleven
  • Bestudeer de waarheid. Kennen we de Bijbel genoeg om een nepevangelie te herkennen?
  • Hoe is het gesteld met je hart? Kun je omgaan met pijn, woede en angst?
  • Spreek de waarheid in liefde, zegt Paulus in Efeze 4:15

Er staan nog meer tips in het boek, maar deze vind ik al lastig genoeg moet ik toegeven.

Boektrailer

Dit nieuwe boek van Costi Hinn komt uit op 9 juli en je kunt het bestellen bij Amazon. Als je dit nu doet en lid wordt van de Facebook ‘God, Greed, and the (Prosperity) Gospel’ – Launch Team, krijg je een gratis download van het boek.

Download nu gratis het 1e hoofdstuk!

http://www.forthegospel.org/wp-content/uploads/2019/05/GodGreedGospel_sampler.pdf

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: