LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Gesprek met ex-Bethelschoolstudent

Linday Davis

Defecting from Bethel

Jeff Durbin en Jeremia Roberts gaan in gesprek met  Lindsay Davis, voormalig BSSM-student.

Lindsay kondigde een paar weken terug aan dat ze uit de Bethel School of Supernatural Ministry werd gezet. Dit gebeurde nadat ze zich publiekelijk uitsprak tegen de leer van de school. Dit deed nogal wat stof opwaaien in Redding in de VS.

Ze vertelt waarom ging ze twijfelen aan de leer van Bethel en anders begon te denken dan een paar maanden daarvoor.

Daarnaast praten ze over de fysieke en bovennatuurlijke manifestaties die plaatsvinden bij Bethel. Ze vragen zich af of deze ervaringen een beweging van God is, psychosomatisch, of iets anders?

Ze bespreken ook enkele zeer verontrustende psychologische en sociologisch cultische/rituele gedragingen. Die aansluiten bij beschrijvingen van experts zoals Steven Hassan en Rick Allen Ross. Zij hebben de recente cultische stromingen in de Verenigde Staten uitgebreid onderzocht. Het belangrijkste wat ze bespreken in dit gesprek is het theologisch cultische gedrag dat valt onder de definitie van Walter Martin. “Een groep mensen verzamelde zich rond een persoon of rond de verkeerde interpretatie van de Bijbel van een persoon”.

‘Bethel’ heeft wereldwijd invloed, ook in Nederland. Daarom is het goed om te beseffen wat de leer is van Bethel. Ongemerkt kan het ook in jouw kerk aanwezig zijn.

Luister hier naar het gesprek met Lindsay Davis

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Defecting from Bethel (deel 3)

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: