LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

GEEN OPWEKKING ZONDER ISRAËL

Opwekking

Pinksterconferentie ‘Opwekking’

Al jaren gaan we als gezin naar de Pinksterconferentie ‘Opwekking’ in Biddinghuizen. Op mijn ‘Groeiblog’ staan berichtjes hierover van de laatste 5 jaar dat we gingen. Vanwege de coronacrisis is de Pinksterconferentie dit jaar digitaal. We missen de gezelligheid van het evenemententerrein met de vele mensen. Het voordeel van digitaal is dat je op je eigen tijd kunt kijken/luisteren en eventueel nog eens.

Israël

Ik kijk terug en bedenk naar welke hoofdprogramma’s en seminars we zijn geweest. We zijn nog nooit naar een seminar over Israël geweest. Zeker de eerste paar jaren dat we naar ‘Opwekking’ gingen vond ik de programma’s en seminars over ‘meer van de Geest’ erg interessant, want dat was nieuw voor me. Ik wilde meer horen over bijvoorbeeld een ‘Opwekking van de Geest’.

Het eerste seminar van ‘Opwekking’ dit jaar werd verzorgd door Oscar Lohuis, één van de sprekers van Christenen voor Israël. Hij ging in gesprek met Ruben Flach. Oscar Lohuis legt uit dat een Opwekking niet kan zonder oog te hebben voor Israël.

Opwekking 2020 | Seminar | Geen opwekking zonder Israël | Oscar Lohuis | 29 mei 2020

Israël speelt een belangrijke rol in het verhaal van God met de wereld en met de kerk.

Ik zal zegenen wie u zegent, is een tijdloos principe.

Er is een nieuw Bijbels perspectief nodig. Het heil is uit de Joden. De apostelen waren Joden. De Here Jezus kregen wij door Israël. Handelingen is niet ons Pinksteren, maar Handelingen 10. Wij zijn er later bijgekomen, geënt op de edele olijf en hebben deel gekregen aan de zegen over Israël.

Als we gaan beseffen dat wij onder het dak leven van het nieuwe verbond van Israël, onze plek kennen en een plek geven aan Israël, dan krijgen we deel van de vettigheid en levenssappen van de edele olijf. Dat is Opwekking.

De vervangingsleer heeft grote gevolgen gehad. Als we hier openbaring krijgen en meer gaan zien hoe de Bijbel het leert gaan we wat bijzonders zien. Op dit punt is waar wij een reformatie nodig hebben.

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

2 gedachten over “GEEN OPWEKKING ZONDER ISRAËL”

%d bloggers liken dit: