LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Ex-Bethelschoolstudent over ‘Manifestaties, dronken zijn en kundalini geest’

lindsay davis

Hoofdstuk 4

Hoofdstuk 4 van Linday Davis’ heart cry for Bethel’s correction gaat over ‘manifestaties, dronken zijn in de Geest en de kundalini geest.

Cultish

Met toestemming van Cultish en wat hulp van Google Translate heb ik ook dit hoofdstuk vertaald:

Hoofdstuk 4 Lindsay Davis

Manifestaties, dronken zijn in de geest en de kundalini geest

Bizar vond ik het om te lezen dat de algemene uiterlijke manifestatie van een Kundalini-geest precies hetzelfde zijn als de uitingen van manifestaties van de Heilige Geest, zoals die door onder andere Bethel geleerd worden:

Onheilig lachen, onbeheersbaar lachen, onvrijwillig vallen, schokken, brullen, blaffen, sissen, huilen, lichamelijke draaiingen, trillen, spiertrekkingen, spasmen, het bewegen van iemands lichaam op ongebruikelijke manieren, dronkenschap.

Lindsay haalt een onderzoeker aan die schrijft over bijeenkomsten van mystieke hindoe-goeroes houden. Wat hij schrijft lijkt erg op wat ik weleens zag in charismatische kerken.

Hoe Bijbels is dit?

Wat willen we hiervan in de kerk meenemen? Hoe kun je volhouden dat dit van de Heilige Geest is? In mijn omgeving hoor ik nogal eens dat de uitwassen niet ‘moeten’ overnemen, maar we op zoek gaan naar het Bijbels origineel. Ik zie hier niets origineels van God in en lees het niet in mijn Bijbel.

Een andere veelgehoorde uitspraak is “we hoeven ons toch niet geheel te distantiëren van Bethel, wij gebruiken alleen de goede dingen”. Maar hoeveel ‘goeds’ wil je nog halen uit een beweging die zich met dit soort praktijken bezig houdt?

Einde van Lindsay’s brief aan Bethel

Hier is nog het einde van de brief van Lindsay aan Bethel. Ze legt uit dat ze vóór het plaatsen van deze brief en andere dingen op social media een gesprek wilde met Bill Johnson en Kris Vallotton, maar daar was geen ruimte voor.

Haar smeekbede om bekering en oproep tot nadenken is herkenbaar. Maar het lijkt soms alsof het kansloos is, mensen die zo enthousiast zijn over Bethel te laten inzien dat dit een dwaalleer is. Gelukkig hoeft Lindsay niemand te overtuigen, uiteindelijk is het de Heilige Geest die mensen kan overtuigen van zonde en dwaling.

Einde brief Lindsay aan Bethel

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

2 gedachten over “Ex-Bethelschoolstudent over ‘Manifestaties, dronken zijn en kundalini geest’”

%d bloggers liken dit: