Eรฉn reactie

 1. MAAKBAARHEIDSTHEOLOGIE?

  Beni Johnson, de vrouw van Bill, is gisteren overleden. Ik kende haar niet, omdat ik noch haar bediening noch die van haar man heb gevolgd.

  Deze post zal geen reactie zijn op de gangbare doctrine van Bethel Church, dus het heeft geen zin om een reactie te geven op deze post als je daarmee wilt reageren op hun theologie. Dat is niet de reden waarom ik deze post schrijf. Ik wil allereerst de Heer bedanken voor haar leven.

  Op 21 maart schreef ik een artikel over Maakbaarheidstheologie. Dat was een vervolg op wat korte posts die ik schreef over hetzelfde onderwerp. De eerste conclusie was dat genezing niet maakbaar is. Ik citeer de eerste stelling nog een keer: โ€œGenezing is maakbaar, omdat God hoe dan ook iedereen geneest die genezing wil ontvangen.โ€ Ik reageerde door te zeggen: โ€œEr zijn verschillende redenen waarom Hij het niet de hele tijd doet, tenminste, niet altijd tijdens ons verblijf hier op aarde.โ€

  Geen toeval dat ik dit stukje schreef, want dat is wat we vooral in sommige Pinksterkringen zien gebeuren. Ik wil graag stellen dat ik niet bepaalde bedieningen hiervan de schuld wil geven, want ik ben zelf ook aan het struggelen geweest met niet-beantwoorde gebeden (nou, we noemen ze niet-beantwoord, maar het is meer dat WIJ ze als onbeantwoord beschouwen).

  Dus, ik verwijt Beni, haar man, noch hun bedieningen niets, maar ik ontdekte wat gebedsverzoekjes die leken te suggeren dat we God zouden moeten adviseren om anders te beslissen. Sommigen gaven de tip om te bidden dat Beni weer โ€œterug in het zadelโ€ zou komen. De officiรซle aankondiging van Bethel Church: โ€œWij verklaren dat dit niet het laatste woord heeft. Er zit meer aan te komen en U gaat een beter woord over haar uitspreken.โ€ Ik stond versteld! Dat de Heer zo in hun โ€˜hokjeโ€™ werd gestopt!

  Doen wij soms niet hetzelfde? Dat WIJ er zo van overtuigd zijn dat iemands tijd er niet op zit en dat we verwachten dat God van gedachten gaat veranderen? Ik wilde alleen maar delen dat het aan HEM is om te beslissen wat het beste is. Laten we God vooral God laten zijn!

  P.s. Binnen een paar uur werden al die gebedsverzoeken doorkruist door de mededeling dat ze overleden was. Ik hoop dat de familie een tijdelijk afscheid van deze kostbare dame heeft kunnen nemen en ik vermoed EN hoop dat dat inderdaad zo was โ€ฆ

Reacties worden z.s.m. geplaatst