LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

EINDTIJD (9) – Wat betekent de eindtijd voor mij persoonlijk?

dwaalleer

Voorlopig laatste blog over de eindtijd

Het was leuk om mijzelf een paar weken te verdiepen in de eindtijd, maar dit is nu even de laatste blog over dit onderwerp. Er valt nog veel meer over te zeggen en te schrijven natuurlijk, maar er zijn mensen die dat veel beter kunnen dan ik en er is ook genoeg informatie over te vinden. Misschien waren mijn korte blogjes een aanleiding om je verder in het onderwerp te verdiepen. In het licht van de eindtijd klinkt het wel raar, maar het ontbreekt me ook aan tijd. Er liggen nog een paar boeken die ik graag wil lezen en zaterdag begint de ETS-Bijbelcursus ook weer, waarvoor ik nog de helft van Jesaja moet lezen en de helft van Marcus.

“Als kind was ik bang voor Jezus’ wederkomst”

In 2016 werd ik door CIP benaderd voor een interview. Het ging over de periode dat ik behandeld werd tegen baarmoederkanker, maar ook over mijn angst voor de wederkomst. Als kind en tiener was erg bang voor de wederkomst van Jezus. Ik herinner me dat ik tijdens de vakantie bij mijn moeder op schoot zat als het onweerde en ik voelde haar angst. Ook zij was bang. In mijn tienertijd sliep ik onder een groot dakraam en tijdens de golfoorlog was ik bang als er een vliegtuig overvloog en het zou neerstorten op mij. Ondanks dat ik jaren later tot geloof kwam, bleef ik bang.

EMDR

Tijdens een EMDR-sessie bij een therapeut in 2009 verdween de angst. Ik kreeg tijdens die EMDR op een gegeven moment deze regels in mijn hoofd:

U bent mijn schild, mijn kracht,
mijn erfdeel, mijn sterke held,
Mijn schuilplaats mijn vesting,
mijn helper in de nood; U bent nabij.

Het kwam uit Opwekking 692 en later thuis zag ik hoe toepasselijk de hele tekst van het lied was.

Ik kon bijna niet geloven dat de angst nu echt was en wilde mezelf testen. Daarom luisterde ik een preek over de wederkomst van een evangelische voorganger, omdat ik ooit had gehoord dat men in evangelische gemeenten concreter waren over de eindtijd. Het was een preek van Wim Grandia ‘De bazuin zal klinken’. Die moest wel over de wederkomst gaan dacht ik en voorheen zou ik die dus nooit hebben beluisterd! Het ging over de opname van de gemeente, over 1 Korinthe 15:52 en ik was niét bang! Een paar weken later ging ik met mijn man en kinderen op vakantie. Onderweg sliepen we in twee hele kleine tentjes, het onweerde hard en weer was ik niet bang.

Aandacht voor de eindtijd en wederkomst

Inmiddels begeef ik mij alweer 10 jaar in ‘evangelische’ kringen, maar ik heb na deze preek niet veel preken meer gehoord over de eindtijd of de wederkomst van Jezus. Misschien komt dit omdat we in ‘vol evangelische’ en ‘charismatische’ kringen terechtkwamen. We kenden de verschillen toen nog niet.

Het is ook logisch dat in ‘charismatische’ kringen minder over dit onderwerp wordt gesproken. Zij houden zich steeds meer bezig met de Kingdom Now theologie, de NAR, zoals BSSM, die leert dat wij, christenen ervoor moeten zorgen dat Jezus überhaupt kán terugkomen. Gelukkig komt er soms toch een ‘pareltje’ over de eindtijd voorbij, zoals deze preek van Wim Grandia waarin hij ons oproept om Jezus te verwachten.

Sinds een tijdje durf ik als ik bid ook aan de Here Jezus te vragen of Hij terug wil komen. Ja, ik was niet bang meer, maar toch vond ik het nog eng om dit te bidden. Maar als ik soms nadenk over alle ellende die er is in deze wereld, kan ik toch niet anders? Zoveel armoede, honger, oorlog en pijn, mensen die ziek zijn, fysiek of mentaal. Het voelt zo egoïstisch om te denken, zolang ik het nog redelijk goed heb hier kunt U nog wel even wachten Here Jezus. Al genoot ik gisteravond laat nog van mijn e-bike onderweg van mijn werk naar huis. Het is zo dubbel vaak, ik weet het soms niet. En toch sluit ik maar af met ‘Maranatha, Heer Jezus kom’.

 

Interview CIP 2016

Links

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: