LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

‘Defining Deception’ – Voorwoord van de schrijvers

wonder

Boek

Het boek ‘Defining Deception’ van Costi Hinn en Anthony Wood is te koop bij bol.com en digitaal bij amazon.nl.

Voorwoord

Nieuwe Apostolische Reformatie

De auteurs hebben dit boek geschreven met het verzoek aan elke christen, om de leer van de Nieuwe Apostolische Reformatie te onderzoeken. Ze beseffen dat ieder mens die een ander wijst op onopzettelijke of opzettelijke ketterij, dit moet doen met nederigheid en Bijbels bewijs.

De schrijvers richten zich op Bethel Church in Redding, Californië, senior pastor Bill Johnson. Omdat zij een belangrijke bron zijn van deze leer en zich over de hele wereld verspreiden door hun muziek en school.

Het boek is geen verwijt naar Pinkster-christenen. Bill Johnson heeft zijn lidmaatschap van de Assemblies of God (de grootste Pinksterdenominatie in de wereld) ingetrokken. De Assemblies of God verzetten zich sindsdien tegen de leer van Johnson, namelijk het Dominionisme en de ‘Koninkrijk Nu’ Theologie.

Wat zijn de zorgen?

Aan hen die vragen “Wat is uw zorg?” zeggen de schrijvers dat wanneer een lering onze plaatselijke kerken binnendringt, een voorganger zowel soldaat als herder moet zijn. De schrijvers hebben in de geest van Mattheüs 5, eerst geprobeerd om met de leiders van Bethel Church te praten. Dit was niet mogelijk.

Sola Scriptura

Uiteindelijk gaat dit boek niet over Bill Johnson. Het is een boek voor iedereen die achter het Sola Scriptura van de reformatie staat en voor wie de Bijbel het belangrijkste is.

De schrijvers ontdekten dat vrijwel niets dat uit Bethel komt gegrond is in een juiste interpretatie van de Bijbel. De Bethel-beweging wordt volgens hen bepaalt door hun elastische interpretatie van woorden uit de Bijbel.

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: