LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

De ingrijpende ontmoeting van Bill Johnson met God

Ingrijpende ontmoeting

‘Ingrijpende ontmoeting met God’

Bill Johnson vertelt in dit filmpje over een verlangen, honger, vuur en passie, naar meer van God. Tijdens een conferentie met John Wimber heeft Bill ooit een bijzondere ontmoeting met God gehad, maar de jaren daarna gebeurde dit sporadisch. Toen hoorde hij over Toronto en zei tegen de Heer “Als U mij weer aanraakt zal ik nooit meer van onderwerp veranderen” (1.25 minuten). Bill kreeg zijn ‘ingrijpende ontmoeting’ met God. Voegde toen deze (volgens hem) beweging van God, toe aan wat hij al deed in de kerk/zijn bediening.

Wat houdt deze toevoeging in en kun je dit terugvinden in de Bijbel vraagt de commentator van het filmpje zich af? Goede vraag om eens over na te denken.

Een hoger level

Vanaf die week in 1995 wist Bill, dit is waardoor de Heer nieuw leven geeft, een hoger level. Sindsdien wordt de aanwezigheid van God gedemonstreerd in de kerk. Er kwam een opwekking en die was niet meer te stoppen. God werd de ruimte gegeven te komen. God kwam en het was een kans voor mensen om aangeraakt te worden door de aanwezigheid van de Heer. Er kwam genezing en verandering in levens van mensen. Het verspreidde zich als een vuur en het is nu iets wat dagelijks gebeurt in ‘Bethel’.

De commentator bij dit filmpje merkt op dat er geen woord klinkt over bekering en vergeving. En inderdaad, het gaat maar door over ervaringen, ontmoetingen met Jezus, manifestaties enzovoorts.

Manifestaties

Bill maakt nu diverse genezingen mee. Zoals de genezing van kanker, een bipolaire stoornis en een gebroken nek. Wat nog zal gaan gebeuren is ongebruikelijk, toenemende manifestaties van de glorie van God

Hij verwacht een  toenemen van de aanwezigheid van de Heer. Ongebruikelijke manifestaties van de Geest. Het gaat volgens Bill om de aanwezigheid van God, een plaats te genereren waar de glorie van God doordringt. Waar het belang van de aanwezigheid van God komt en rust op de mensen. Daar is de impact, de vingerprint van God op een gemeente en in een stad.

Het hoogtepunt van genezing volgens Bill Johnson

Bill wil een generatie opvoeden die leert te leven met de aanwezigheid van de Heer, in tegenstelling tot alleen leven van de principes van God. Dan zullen we impact hebben, overal waar we komen. We zullen de atmosfeer in steden veranderen, net zoals in Johannes 6.

Bill spreekt over de opstandingskracht van Jezus. Hij is niet langer tevreden met dingen die naar de mens mogelijk zijn, zoals het zorgen voor armen, geld inzamelen voor gebouwen, maar dat is niet het belangrijkste. Het hoogtepunt is volgens Bill:

wanneer een kind in de baarmoeder met het Downsyndroom, genezen wordt door Jezus voordat het wordt geboren. Dat kanker verdwijnt en doven horen, bipolaire stoornissen verdwijnen en er geen schizofrenie meer is.

Nu heb ik geen kind met het Downsyndroom, dus ik kan niet uit ervaring spreken. Maar dit klinkt niet fijn. Kun je Down in één zin noemen met schizofrenie en kanker, wanneer het gaat om genezing? Is Down iets wat God moet ‘genezen’. Ik weet het werkelijk niet. Maar een mens met Down zie ik niet als ziek of iemand die daarvan genezen moet worden. Al zijn er natuurlijk wel vaak zorgen om de lichamelijke gezondheid van zo iemand.

Vragen genoeg dus, na het bekijken van dit filmpje. Ik heb niet alle antwoorden, denk er zelf eens over na.

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: