4 reacties

 1. Opwekking uit de doden

  Zou ik uit de dood opgewekt willen worden? Als ik sterf ben immers bij Jezus.
  Over deze vraag lag ik vanmorgen in bed na te denken. Geen gekke vraag als je weer op de lijst staat voor een hartkatheterisatie.

  Gisteravond dacht ik eraan dat ik graag geestelijk volwassen met Jezus wil leven.
  Vandaag schoot mij te binnen dat de Jezus niet zei wat Hij wilde, maar “Uw wil geschiedde”

  Op zich een hele goede wens om bij Jezus te zijn en daar te blijven. Een betere plek kan ik niet bedenken. Toch is de wens om bij Jezus te zijn in de hemel te blijven, als je daar al direct bent na je overlijden, gecentreerd op de mens zelf en niet op het Koninkrijk van God.

  Het lijkt mij van meer geestelijke volwassenheid getuigen als je bereid bent om daar te zijn waar Jezus je op dat moment nodig heeft in zijn Koninkrijk. Immers is de strijd hier op aarde nog niet afgerond. Lazarus getuigde van Jezus kracht na zijn opstandig uit de dood en alle mensen wilde hem zien. Zoveel dat de farizeeërs hem weer wilde doden!

  Heel mooi is wat Paulus schrijft in Filippenzen 1:23
  Alle twee zijn aantrekkelijk: ik wil graag uit dit leven vertrekken om bij Christus te kunnen zijn, dat is het allerbeste, maar nog blijven leven is beter voor jullie (= de gemeente = Gods koninkrijk op aarde)

  Kees Neven

Reacties worden z.s.m. geplaatst