LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Dankbaar voor kleine en grote dingen

Side-plank

“Besef je dat je van een paar seconden de side-plank vanuit je knieën, hem nu vanuit je voeten doet, 8 seconden?” zei de fysiotherapeut vanmorgen tegen me. Ik fitness elke week in een groepje met andere mensen bij haar. Sinds 2 weken moet ik de side-plank vanuit mijn voeten doen, mijn voeten voor elkaar. Maar nu moesten mijn voeten óp elkaar. Nog lastiger en het koste wat moeite. Maar inderdaad, ze had gelijk, vergeleken met een paar maanden terug is dit echt goed!

De laatste weken heb ik meer energie en ik ben er blij mee en dankbaar voor. Het lijkt iets kleins, die side-plank, maar voor mij is het groot. Opeens moest ik terugdenken aan een gesprek, vorige zomer op de camping.

‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’

Het ging niet zo goed met mij vorig jaar. Mijn tumorwaarde was voor het eerst in 3 jaar gestegen en ik was daar erg van geschrokken. Achteraf was het waarschijnlijk de laatste druppel die mijn emmer liet overlopen. Na mijn operatie, chemokuren en bestralingen in 2015 was ik weer doorgegaan als voorheen. Dat kan dus niet, zei de gynaecoloog en dat bleek zo te zijn. Ik kreeg een burn-out, was heel erg moe en niet in een top humeur.

We gingen in de zomervakantie naar een christelijke camping, ergens in het buitenland en ik raakte in gesprek met een voorganger en zijn vrouw van een naburige gemeente. Kort voor deze vakantie las ik een serie ‘blogs van Matthijs Vlaardingerbroek over gebedsgenezing’. Ons gesprek ging onder andere over deze blogserie en over wonderen en genezing. Over Randy Clark, die op een ‘There is more’-conferentie had gebeden voor holle kiezen. Ik maakte de opmerking dat hij beter naar het restaurant van het Daniël den Hoed ziekenhuis had kunnen gaan om mensen te genezen.

Ik had hen net verteld dat ik was behandeld voor uitgezaaide baarmoederkanker stadium 4a, in 2015. Oké, mijn opmerking over die holle kies was misschien niet leuk of confronterend. Maar de reactie getuigde van weinig inlevingsvermogen en was niet erg tactvol. Namelijk:

“we moeten God ook dankbaar zijn voor het kleine”

En toen, hij zei het echt:

“Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd”

Verlangen naar wonderen en genezing

Wat een hork! Natuurlijk had het stel vakantie en waarschijnlijk geen zin om op de camping een pastoraal gesprek te voeren met een chagrijnige, depressieve campinggast. Dat begreep ik ook en ik zei dat ook 100x tegen mezelf. Maar had het niet iets anders geformuleerd kunnen worden en was een heel klein beetje begrip echt teveel gevraagd? Pas weken later durfde ik iemand te vertellen hoe dit me gekwetst had.

Het lijkt er soms op dat een verlangen naar wonderen en genezing ten koste gaat van gewone medemenselijkheid. Ten koste van de zorg voor onze naaste, (chronisch) zieken, zwakken enzovoorts. Misschien moeten we dit eerst leren, vóór we gaan oefenen met de gaven van de Geest?

God dankbaar voor kleine en grote dingen

Het voorgangers-echtpaar heeft geen benul waar ik dankbaar voor ben. Al liet ik het niet merken vanmorgen, ik was onwijs trots op mezelf vanwege die side-plank! Elke douchebeurt ben ik nog blij dat ik geen douchestoel nodig heb, zoals 4 jaar geleden. Er waren dagen dat ik de trap niet meer op kon en alleen maar op bed lag. Nu doe ik lunges bij de fitness, met een waterzak op mijn nek. Mijn 5-jaarsoverleving was 15%, maar het is al 4 jaar geleden en het gaat goed met me. En natuurlijk dank ik God daarvoor! Na afloop in de auto vanmorgen, met die lied:

Wetend en vertrouwend voor de dag die komt
Bidden wij o Heiland in deez’ morgenstond
Doe ons Heer beseffen wie wij mogen zijn
Dank U o Heer

Prijzend en aanbiddend komen wij tot U
Lovend vol vertrouwen, geven wij U nu
Heer ons hele leven ’t staat in dienst van U
Dank U o Heer

Dank U voor de zegeningen van deez’ dag
Dankend voor de kracht die Gij ons allen gaf
Leer ons weer beseffen dat Gij ’t alles deed
Dank U o Heer

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

Een gedachte over “Dankbaar voor kleine en grote dingen”

%d bloggers liken dit: