8 reacties

 1. ik vind het blog verwarrend omdat er geen uitleg word gegeven vanuit de bijbel.. vd kamp ect zijn mensen die in mijn beleving het woord van God veranderen of eraan toevoegen…. graag in blog meer vergelijkingen vanuit het woord van God zodat het duidelijk is

  1. Dag Erik, bedankt voor je opbouwende kritiek. Je merkt wel precies de dingen op waar ikzelf ook niet helemaal tevreden over ben.

   Je hebt een punt wat betreft van der Kamp etc. In eerste instantie had ik die alinea ook anders geschreven, maar later weer veranderd. Omdat ik van der Kamp soms wat dubbel vindt.
   Ik ga er nog eens voor zitten en de blog ‘afmaken’.

 2. Heleen mag ik jouw een boek aanraden van Els Nannen waarlijk vrij ; bevrijdingspastoraat in het licht, dit is 500 blz dik met ongelofelijk veel info direct getoetst aan de bijbel. Zij heeft als Psychologe les gegeven aan de Hogeschool van Ede. Dit boek heeft zij geschreven in opdracht van dominee Glashouwer…. Je zult versteld staan hoe helder en krachtig het woord van God is…. Ik zelf wil altijd geïnspireerd worden door de bijbel en anders heb ik er ontzettend veel moeite mee. De bijbel is voor mij de bron van Waarheid en niets zonder dat is voor mij twijfelachtig of een dwaalleer of anders , zonder dit woord kan ik eenvoudig niet..

 3. Ik heb de reacties gelezen. Toch geeft je blog mij genoeg om te begrijpen wat het verschil is tussen een Bijbelse visie en die van bethel Church.

  De brieven van de apostelen kunnen ons helpen om het nog meer eigen te maken in het dagelijkse leven, denk ik. Idd 1 Petrus 2:17.

Reacties worden z.s.m. geplaatst