8 reacties

 1. Apart dat jij hierover schrijft net nadat wij een gebedsavond hadden in onze gemeente met elementen hieruit. Wat vind ik ervan? Ik zeg niet direct ‘foute methode’. Wel meen ik dat wanneer men alleen op deze wijze de Bijbel leest, er veel verloren gaat.

 2. Het zegt genoeg dat de schrijver van dit artikel een slang achter NAR heeft gezet. Zoek maar op de kundalini geest wat deze kerken binnen komt.

  1. Scherp opgemerkt Petra, het slangetje achter de categorie New Age & NAR 😉. Eén van de vijf categorieën moest ik kiezen en onder deze categorie vind ik deze blog toch het best passen. Omdat er elementen in zitten, die komen uit New Age.

   Al moet ik wel zeggen dat, voor zover ik het kan inschatten, mij de contemplatieve beweging niet zo ‘fout’ of gevaarlijk lijkt als de NAR. Ik kan me wel vinden in wat Anne schreef als reactie, dat het niet direct een foute methode is, maar dat er wel veel verloren gaat als dit de enige manier is waarop je uit de Bijbel leest.

 3. Het is één pot nat. Allemaal de kundalini geest wat gezocht wordt onder de mom van de Heilige Geest. Als je het niet zó gevaarlijk vind als de NAR mag in je de vragen of je ook een brownie eet met ook maar een heel klein stukje poep erin.

  1. In 2019 schreef ik een blog ‘eet de vis en spuw de graten’, dus ik begrijp wat je bedoelt. Mijn blog ging toen over de NAR, maar jij ziet de contemplatieve beweging waarschijnlijk als net zo gevaarlijk.

   De NAR is voor mij duidelijk niet Bijbels en gevaarlijk. Natuurlijk zie ik ook de gevaren van de contemplatieve beweging, voor zover ik dat nu kan beoordelen. In de contemplatieve beweging heb ik mijzelf nog niet zo verdiept, dit was een eerste blogje.

   Met de NAR leer ben ik al meer dan 10 jaar geleden in aanraking gekomen. Een paar jaar geleden werden meerdere mensen uit onze toenmalige kerkelijke gemeente gevraagd te vertrekken, als ze vragen hadden over de invloed van Bethel Church. Wat een veilige plek/kerk was, werd toen onveilig en dat was erg moeilijk. Daarom ben ik bang om de contemplatieve beweging meteen als ‘fout’ te benoemen en ik vind dat ik dat ook nog niet kan doen, omdat ik er inhoudelijk nog te weinig over weet.

Reacties worden z.s.m. geplaatst