3 reacties

 1. Hoi.

  Je schrijft dat je grote verhalen zou verwachten.

  In de tijd van Jezus waren grote verhalen over hem. In Nazareth kon hij geen wonderen doen vanwege het ongeloof van zijn dorpsgenoten.

  Later vraagt Hij of de mensen hem dan willen geloven om de werken die hij doet (verkondiging, bevrijding, genezing, brood vermenigvuldigen, doden opwekken) maar ze geloven hem niet.

  Is het niet zo dat je er met de Ogen van de Vader naar moet kijken om geloof te hebben en de wonderen en tekenen te zien, en wat meer is, Jezus die daarachter zit?

  groet Kees

 2. Dag Heleen,
  Wat mij opvalt is dat degene die het boek beoordeelt “anoniem” is. Dat vind ik altijd heel erg jammer.
  Er gebeuren heel erg veel wonderen alleen niet hier. Ze gebeuren in India, in Afrika onder moslims en joden waar Jezus zichzelf bekend maakt.
  Wij hebben hier overal wel een menselijke oplossing voor, verzekeringen, pasjes, hulpverleners voor je kan t zo gek niet bedenken. Eigenlijk kunnen wij onszelf heel goed redden….
  zou daar de bottleneck kunnen zitten van het uitblijven van wonderen? Er is ook een andere kant, n l dat uit angst voor excessen ( die er helaas ook zijn)
  door veel Christenen het kind met het badwater wordt weggespoeld. Dat is diep treurig omdat zo de Kracht van God wordt uitgeschakeld. Jezus zegt: Mijn schapen kennen Mijn stem en in deze nadagen is de geest van onderscheiding harder nodig dan ooit te voren.
  Voor ons allemaal!

  Shalom Ans

Reacties worden z.s.m. geplaatst