LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Bethel & The New Age

Bethel & The New Age

Bethel en New Age

In de New Age invloeden bij Bethelchurch en Bethelschool was ik tot voor kort niet zo heel erg geïnteresseerd. New Age is voor mij duidelijk niet Bijbels en het leek me niet nodig andere christenen hierop te wijzen. Maar na het lezen van ‘The Physics Of Heaven’, waar ik eerder over schreef besloot ik er nog een of meerdere blogs aan te wijden.

‘Bethel’ in Californië staat voor zover ik weet niet heel erg bekend om zijn welvaartsevangelie. Niet zoals bijvoorbeeld Benny Hinn en Kenneth Copeland. Al is Kris Vallotton wel een eind op weg met zijn boek ‘Poverty, Riches and Wealth: Moving from a Life of Lack into True Kingdom Abundance’.

Bethel is meer meer bezig met het Koninkrijk van God nu al op aarde te brengen. God heeft ons nodig om de wereld te transformeren leren zij. De New Age beweging heeft volgens hen waarheden die wij kunnen gebruiken hiervoor.

Doreen Virtue en Melissa Dougherty

Doreen Virtue en Melissa Dougherty kennen de wereld van New Age heel goed. Melissa heeft een groot gedeelte van haar jeugd doorgebracht in New Thought en Doreen meer dan 30 jaar in New Age. Ze schreef 70 boeken over New Age, was helderziende en medium. Allebei hebben ze de passie om christenen te waarschuwen voor New Age-praktijken en invloeden in de kerk. Ze praten hierover in het programma ‘Cultish’. Doreen schrijft hier ook over op haar website www.doreenvirtue.com.

De vraag in het gesprek is of New Age en occulte praktijken onherstelbare spirituele narcotica zijn. Of kunnen we er kostbare waarheden uit halen die er in verborgen zitten, omdat ze echt tot het Koninkrijk van God behoren?

Gesprek in Cultish over Bethel & New Age

Doreen las het boek ‘The Physics of Heaven’, maar vond het heel moeilijk om er doorheen te komen. Omdat ze veel herkende uit de New Age, waar ze vroeger in zat en waar van haar verteld werd dat het goed oké was.

Ik vond de drie gesprekken niet heel makkelijk te volgen. Mijn Engels is niet heel erg goed, ze praten snel en er is geen ondertiteling. Met wat hulp van een ‘spraak naar tekst’ app kon ik het redelijk volgen, maar een uitgebreid verslag zit er niet in. Daarvoor moet je het zelf beluisteren. Een paar dingen die me opvielen heb ik opgeschreven.

Engelen

In New Age is veel aandacht voor engelen. In het gesprek wordt opgemerkt dat er veel misverstanden zijn hierover. ‘Bethel’ aanhangers komen, zo wordt er gezegd, al snel met de opmerking “oh, je gelooft niet in engelen, maar de Bijbel is vol engelen”Ik heb zo’n soort opmerking ook weleens gehoord. Het irriteerde me, omdat het suggereert dat wanneer je vragen hebt bij de leer van Bethel over engelen, je helemaal niet in engelen gelooft. Dus ik was wel benieuwd naar de reactie. Melissa of Doreen vertelt dat ze gelooft dat God engelen als boodschappers zend, maar dit aan God is . In de Bijbel lezen we ook dat God engelen stuurt. Wij hoeven en kunnen niet zelf engelen oproepen. Volgens hen is het oproepen van engelen typisch iets wat bij New Age ook gebeurt. Roep engelen en ze helpen je.

‘Physics of Heaven’

Het gaat in één van de gesprekken over het boek ‘Physics of Heaven’. De website van Beni Johnson die hierover gaat, wordt genoemd. Melissa of Doreen wil de luisteraars laten weten dat ze hen niet aanmoedigt om experts te worden in kwantumfysica, maar wordt experts op het gebied van God en wat God zegt over wat goed is.

Is Jezus genoeg?

Melissa en Doreen krijgen soms brieven met de vraag van mensen of ze het wel goed doen, want men ‘voelt’ of ervaart God niet.

Maar het evangelie is dat Jezus ons redt. Dat Hij naar deze aarde kwam om voor onze zonden te sterven aan het kruis en weer is opgestaan. Het evangelie is niét: een bijzondere ervaring, een openbaring, een speciale zalving of engelenveren.

Lijden

Waar zijn de mensen die Tyler Johnson (directeur van ‘The Dead Raising Team’) heeft opgewekt uit de dood? Er zijn geen nieuwsartikelen over te vinden. Waarom laat hij ons niet weten waar die mensen zijn?

Wanneer je het lijden negeert en ziekte ontkent, dan distantieer je jezelf van de realiteit. De vraag is, wanneer God niet geneest, willen we Hem dan ook volgen?

Prayer House Bethel

In deel 3 van het gesprek gaat het onder andere over het ‘Prayer House’ bij Bethelchurch, met een pyramide op het dak. In de New Age worden piramiden vaak gebruikt om in te mediteren, om zo gebruik te kunnen maken van de spirituele energie van de piramide.

PICK A NUMBER & PROFETIC UNO

De christaligmentcards en het profetische UNO kaartspel worden ook besproken.

Pick a number Profetic UNO

Een van de laatste uitspraken van Doreen vind ik veel duidelijk maken: “New Age is niet nieuw, het is Genesis 3”. Dit is wat ik ook regelmatig denk, wanneer ik boeken of artikelen lees van ‘Bethel’. Het is nog net als in Genesis3 , de mens wil als God zijn.

Audiobestanden Cultish ‘Bethel & The New Age’

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: