LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Beeldenstorm in je hoofd

Manipulatie

Scriptie

In het cursusjaar 2014/2015 schreef ik de scriptie ‘Beeldenstorm in je hoofd’

met de ondertitel ‘Het beeld van God, onszelf en de ander. Jezelf durven, kunnen en mogen zijn in de kerk. 

Beeldenstorm pagina 3

Het koste wat energie, die scriptie maken. Het moest perfect, want ik ben een perfectionist. De tekening op de voorpagina maakte ik zelf en heb ik zeker 10x overgedaan. De inhoud moest perfect, wat natuurlijk helemaal niet kan. De scriptiepresentatie was op 6 juni 2015. Ik was moe. Bijna een half jaar had ik in onzekerheid gezeten of ik wel of geen kanker had en of het was uitgezaaid. En het bleek uitgezaaide baarmoederkanker te zijn. Het was een week na mijn eerste chemokuur en een maand na een zware operatie. Maar die scriptiepresentatie zou ik doen, al moest ik lopend naar Breda. Wat heb ik een fijne tijd gehad bij Koinonia.

Scriptiepresentatie

Maanden ben ik bezig geweest met die scriptie. Het onderwerp was mijn tweede keus, want de eerste lukte niet. Dat onderwerp kwam nog te dichtbij in die tijd, dus werd het ‘Beeldenstorm in je hoofd’. Ik heb net even gezocht op mijn Groeiblog en zie dat ik niets over de scriptiepresentatie heb geschreven. Het was zo leuk en ik kan het nog zo terughalen in mijn herinnering.

Het was een leuke dag. De laatste cursusdag met zijn allen als groep. Gelukkig mocht ik blijven zitten. Mijn haar was nog niet uitgevallen, dat was ook leuk voor op de groepsfoto. Ik ben de héle dag gebleven en heb alle andere scriptiepresentaties meegemaakt. We hebben gelachen en gehuild en namen afscheid na 3 jaar. Wat hebben we het leuk gehad. We zagen elkaar groeien, leerden elkaar beter kennen en leerden van elkaar. We leerden over relaties. Wat professor Nagy daarover heeft gezegd, wat erover in de Bijbel staat en dat God ons heeft geschapen voor relaties met Hem en met elkaar.

4 jaar later

Het is alweer 2019 en het gaat goed met mijn gezondheid, al blijft het altijd spannend. Koinonia blijft een mooie herinnering. Een jaar na de scriptiepresentatie heb ik het 4e cursusjaar nog gedaan, maar dat was in een andere groep. Op mijn Groeiblog heb ik vaker geschreven over de cursus ‘Contextueel Pastoraat’, maar weinig tot niets over het onderwerp van mijn scriptie. Het meeste wat ik schreef had te maken met het omgaan met kanker en relaties in het algemeen. Op deze website vind ik het leuk om wat meer te gaan delen over het onderwerp van de scriptie ‘Beeldenstorm in je hoofd. Het beeld van God, onszelf en de ander. Jezelf kunnen, durven en mogen zijn in de kerk en worden zoals God je heeft bedoeld’. Wat ik schreef is goed om nog eens te lezen voor mezelf. Al zou ik het nu waarschijnlijk heel anders doen. Want in 4 jaar tijd ben ik ouder (en hopelijk iets wijzer) geworden en heb ik weer andere ervaringen opgedaan. Maar de scriptie is een goede basis om hier iets over te schrijven op deze website.

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

4 gedachten over “Beeldenstorm in je hoofd”

%d bloggers liken dit: