‘ALS ZIJN SCHAPEN DWALEN, NEW AGE IN DE KERK’ – A.R. KUIPERS

Als Zijn schapen dwalen

‘Als Zijn schapen dwalen’

Deze week kreeg ik het boek ‘Als Zijn schapen dwalen, New Age in de kerk’ van A.R. Kuipers. Ik ben er erg blij mee. Het bevat veel informatie, maar het is niet te moeilijk, zodat het voor veel mensen toegankelijk is.

Ik heb op deze website ook weleens iets geschreven over New Age en de link met de NAR, maar dat kwam nog niet zo goed uit de verf. In het New Age-denken heb ik me nooit echt verdiept. In dit boek wordt de basis van New Age goed uitgelegd en het is mij wat duidelijker geworden.

Op de website van de schrijfster Als Zijn schapen slapen is meer informatie te lezen over het ontstaan van het boek en over het onderwerp New Age.

New Age

Voor wie door de rustgevende wolk van etherische aroma’s, Bachbloesemblaadjes en regenbogen heen kan kijken, ontvouwt zich een meer sinister doel: het nabootsen van Gods plan. (pagina 8)

Veel termen en leringen lijken op die in het christendom, dat is het gevaarlijke wanneer je je Bijbel niet goed kent. Dan lijkt het oke. New Age spreekt ook over Jezus, maar dit is niet Jezus Die wij kennen uit de Bijbel.

Genezing

Een van de dingen die ikzelf heel boeiend vind in het boek is het hoofdstuk over genezing. In hoofdstuk 4 wordt bijvoorbeeld uitgelegd dat Word of Faith wat via E.W. Kenyon de kerk inkwam er al was in New Thought, wat de voorloper is van New Age.

Genezing wordt gezien als wat bereikt kan worden door het denken te corrigeren.

Ook gaat dit hoofdstuk gaat ook over lichamelijk en geestelijk herstel door het visualiseren van Jezus. Ik zal niet alles verklappen hier. Lees het zelf! Dit zijn alvast de eerste 20 pagina’s van ‘Als Zijn schapen dwalen’. Ik leen het boek graag uit.

Bronnen

Reacties worden z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: