LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Alles gebeurt met een reden – Kate Bowler

Kate Bowler

Kate Bowler deed promotieonderzoek naar het Amerikaanse welvaartsevangelie. Ze schreef het boek ‘Blessed, A History of the American Prosperity Gospel’. In 2015 op 35-jarige leeftijd kreeg ze darmkanker en schreef ze het boek ‘Everything Happens for a Reason’.

Kate Bowler heeft een eigen website: katebowler.com

‘Alles heeft een reden, en andere leugens die ik koesterde’

Het boek ‘Everything Happens for a Reason’ is vertaald en sinds kort verkrijgbaar in Nederland. 19 april stond er een artikel over Kate Bowler en het boek in het Nederlands Dagblad.

Het boek is geen theoretisch verhaal over het welvaartsevangelie. Het is het verhaal van Kate zelf. Over haar kanker en wat het met haar deed om uitspraken te horen die erop neerkomen dat haar ziekte een beproeving is van God, of opgelost kan worden als ze maar genoeg gelooft.

Het boek gaat ook over de vraag waarom sommige mensen wel genezen en anderen niet. Kate Bowler schrijft “Een lijdende gelovige is een puzzel die opgelost moet worden”. Er moet een verklaring voor zijn. In het welvaartsevangelie kan met niets met het lijden. Zoals ik al eerder schreef, Bill Johnson zegt zelfs dat een evangelie wat ruimte laat voor ziekte en lijden, een vals evangelie is.

Kate schrijft eerlijk dat ze zou willen verklaren dat ze het het welvaartsevangelie zo onwezenlijk en vreselijk vond, dat het haar zou afschrikken. Maar hoe vaak ze zich ook opwond over die belachelijke zekerheden, ze smachtte er evengoed naar.

Ziekte en dood ontkennen

Ziekte en dood mogen geen plaats hebben in het welvaartsevangelie. Kate schrijft over mensen die de dood blijven ontkennen en ook in ons land lezen we deze verhalen soms. Ik las eens het verhaal iemand met kanker. Hij bleef bijna tot zijn dood in genezing geloven. Stiekem vroeg ik me af of hij heel erg verbaasd  was, toen hij eenmaal boven, bij God was. Als er geen plaats is voor ziekte en dood, ontnemen we zieken hun rouwproces. Ik denk niet dat dit goed is voor mensen en dat dit niet Gods bedoeling is.

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: