LEVEN MET GOD EN DE BIJBEL BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻
BIJBEL(STUDIE)📖/BOEKVERSLAGEN📚/ISRAËL🇮🇱/KERK⛪️/NEW AGE & NEW APOSTOLIC REFORMATION🐍/PERSOONLIJK👩🏻‍💻

Academische studie naar de genezingspraktijk van Bill Johnson

proefschrift

Proefschrift ‘Op aarde zoals in de hemel: een onderzoek naar de genezingspraktijk van Bill Johnson’

Ik stuitte laatst op een interessant proefschrift van Abigail Delyth, van de Universiteit van Birmingham: ‘Op aarde zoals in de hemel: een onderzoek naar de genezingspraktijk van Bill Johnson’. Volgens de beschrijving is dit de eerste academische studie hiernaar:

Dit proefschrift bekritiseert Johnson’s theologie en geeft een dringend advies dat hij zich meer bezighouden moet met academische theologie, met name met betrekking tot christologie, soteriologie en eschatologie. Dit proefschrift beoogt de christologische positie van Johnson te wijzigen via een dialoog met academische kenotische theologie. Het stelt voor dat Johnson rekening houdt met de elementen mysterie, lijden en teleurstelling die vaak in zijn theologie worden verwaarloosd. Bovendien biedt deze studie een manier om de lokale en wereldwijde betekenis van Bill Johnson en Bethel Church in relatie tot de genezingspraktijk te conceptualiseren. Het is de eerste academische studie die zich op deze onderwerpen richt en als zodanig inzicht geeft in het lokale en wereldwijde fenomeen dat afkomstig is van Johnson en de Bethel Church-gemeenschap.

Of ik het proefschrift mag plaatsen op deze website weet ik niet. Ik kan geen emailadres vinden van de schrijfster. Daarom plaats ik maar een link naar de download zoals hij te vinden is op de website van de Universiteit van Birmingham.  Het is op meerdere websites te downloaden, onder andere op Semantic Scholar en Scribd. Het is wel veel en ik heb het zelf door een online vertaalprogramma gehaald en de interessante stukken gelezen. Wat ik heb gelezen vind het in ieder geval té goed om niet te delen!

Shuttleworth16PhD.pdf
PDF – geredigeerde versie
downloaden (1MB)

Inhoud

Het proefschrift begint met een overzicht van het onderzoek en de methode. Het eerste hoofdstuk gaat over de geschiedenis van de Bethel-church en voorganger Bill Johnson. Onder andere over de invloed van Toronto en het vertrek uit de ‘Assemblies of God’. Andere hoofdstukken bespreken de theologie van de genezingspraktijken, innerlijke genezing en bevrijding, SOZO. Wat Bill Johnson leert over de godheid van Jezus komt ook aan de orde.

Jouw reactie stel ik op prijs en wordt z.s.m. geplaatst

%d bloggers liken dit: